Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Conesa assegura que treballaran amb l’Hermitage i el Liceu per presentar un nou projecte en un termini d’un mes

ACN Barcelona.-La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha assegurat aquest dissabte que treballaran conjuntament amb l’Hermitage i el Gran Teatre del Liceu per presentar un nou projecte per […]

Agències 29/05/2021

ACN Barcelona.-La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha assegurat aquest dissabte que treballaran conjuntament amb l’Hermitage i el Gran Teatre del Liceu per presentar un nou projecte per a la nova bocana del Port en el termini d’un mes. En una entrevista a RAC1, Conesa ha avançat que la setmana que ve ja tenen prevista una reunió amb els inversos i que la seva voluntat és “sumar”. De fet, ha negat que el Port hagi “tirat pel dret” i ha remarcat que el consell d’administració té “una sèrie d’obligacions” i que va arribar un moment en què estaven en “llimbs administratius” i en una situació “d’inseguretat jurídica”. Conesa també ha dit que l’aprovació per part del Port es va fer perquè “la inversió estava en risc”.

Aquest divendres, la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona va tancar la porta a tirar endavant l’actual projecte per a l’Hermitage. Es va aprovar denegar al Port de Barcelona el conveni amb el consistori que era necessari per tirar endavant la concessió de l’Hermitage que el Port va aprovar dimecres. L’aprovació de la concessió per part del Port perquè el museu es pugui instal·lar a la nova bocana estava condicionat a l’aval del consistori municipal.”Presentarem un nou projecte, hem complert tots els tràmits legals, dins dels espais d’interacció de la ciutat”, ha defensat. Conesa considera que aquest és un “projecte cultural potent” per a Barcelona, que pot esdevenir un “buc insígnia” per a la recuperació de la capital catalana.La presidenta del Port ha recordat que els inversors “posen dates límit perquè porten molts anys i amb moltes declaracions contràries”, i que el consell d’administració va voler donar “un missatge als inversors”.Conesa s’ha mostrat convençuda que a la nova bocana s’hi instal·larà “un hub cultural, integral, que aglutinarà noves tecnologies, amb dues marques de referència com són el Liceu i l’Hermitage”. A més, ha recordat que a l’espai públic del port ja hi ha usos privats, com ara hotels o edificis d’oficines: “No entenc que xoqui amb l’ús museístic, que és obert a tota la ciutadania”.