Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Condemnen l’INSS a pagar una pensió d’incapacitat a un camioner de Barcelona amb una deformitat a les mans

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El jutjat social número 27 de Barcelona ha condemnat l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) a pagar una pensió d’incapacitat permanent total a un camioner aeroportuari que pateix la malaltia de Dupuytren. Es tracta d’una patologia que provoca dolor a les mans, manca de mobilitat i també de flexió dels dits, uns factors que, segons el magistrat, són “incompatibles” amb el fet que l’afectat pugui desenvolupar la seva feina de forma “seriosa i eficaç”. Es dona la circumstància que aquest organisme estatal havia denegat la sol·licitud d’incapacitat parcial que l’home havia presentat anteriorment. Finalment, els tribunals han donat la raó al treballador i ara l’INSS haurà d’abonar-li una pensió de 1.064 euros mensuals.

Tot i que l’empleat disposava de diversos informes mèdics que acreditaven la malaltia que patia, entre ells un de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques amb data 22 de desembre de 2020, el 5 de febrer de 2021, l’Institut Nacional de la Seguretat Social va considerar que l’home no estava afectat per cap grau d’invalidesa permanent i va denegar-li la petició d’incapacitat parcial que havia presentat.

Publicitat

L’home, que s’havia operat anys enrere per intentar millorar la seva situació, va al·legar que patia fibrimatosis de la fàscia palmar, el que li provocava dolor a les mans, manca de mobilitat en aquesta part del cos i també de flexió dels dits.

En la sentència, a la qual ha tingut accés l’ACN, el jutge recorda que la qualificació d’incapacitat en qualsevol dels seus graus ha de fer-se “atenent a totes les patologies, seqüeles i limitacions derivades de les mateixes”. En aquest sentit, apunta que aquestes variables són “les que determinaran les efectives restriccions de la capacitat laboral i establiran si l’afectat pot o no desenvolupar la seva professió”.

En aquesta línia, el magistrat ha considerat que tenint en compte els informes mèdics aportats, l’afectat “està limitat” per a la seva feina diària de camioner de l’aeroport – que és la que consta a l’expedient administratiu – perquè presenta “una limitació a la bimanualitat important i una manca de flexió completa dels dits”, dos factors que segons el jutge són “incompatibles” amb poder fer aquesta professió de forma “seria i eficaç”.

Per tot plegat, ha condemnat la Seguretat Social a pagar-li una pensió de 1.064,98 euros des del moment en què l’afectat va deixar de treballar. Aquesta quantitat és el que correspon a la incapacitat total, més un 20% més en considerar que es tracta d’un empleat de més de 55 anys que no disposa de cap feina compatible amb la seva malaltia.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió