Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Condemnen les responsables d’una residència canina de Sant Cugat per un delicte de maltractament animal

ACN Barcelona.-El jutjat penal 1 de Terrassa ha condemnat les responsables d’una residència canina de Sant Cugat per un delicte de maltractament animal. El jutge els ha imposat una pena […]

Agències 11/06/2021

ACN Barcelona.-El jutjat penal 1 de Terrassa ha condemnat les responsables d’una residència canina de Sant Cugat per un delicte de maltractament animal. El jutge els ha imposat una pena de sis mesos de presó i dos anys d’inhabilitació per l’exercici de qualsevol professió que tingui a veure amb els animals i la seva tinença. La sentència recull que les titulars del centre van descuidar la salut d’una gossa entre els mesos de desembre de 2016 i gener de 2017. Així, no li van proporcionar les cures mínimes en termes d’alimentació i tractament veterinari, tot i saber que això suposava un greuge per l’estat de la gossa.

Tal com recullen els escrits, els serveis socials de Barcelona van deixar en custodia de la residència canina de Sant Cugat una gossa, en veure que la seva propietària era una senyora d’edat avançada que ja no se’n podia fer càrrec. Durant el temps que l’animal va estar al càrrec de les titulars de l’equipament, no va rebre l’atenció necessària, quedant en un estat “lamentable”, segons els informes veterinaris posteriors.Així, segons el jutge queda provat que pels volts de l’1 de febrer, quan va arribar al Centre d’Acollida d’Animals de l’Ajuntament de Barcelona, la gossa estava prima, deshidratada, feia mala olor, tenia les extremitats plenes de nusos i presentava una infecció ocular. A més, segons la veterinària, l’animal pràcticament “no es podia moure” a causa d’un estat produït pel pas del temps.Les condemnades van explicar al judici que es tractava d’un animal “agressiu”, que ja estava molt desatès quan va arribar a la residència canina. En aquest sentit, van apuntar que era problemàtic, que no es deixava tocar i que es tirava a sobre de la gent clavant les dents.Tot i això, el jutge considera que es tracta d’una situació “inversemblant” i que no justifica els actes de les condemnades. La sentència no és ferma i es pot recórrer.