Dimarts, 24 de novembre de 2020 - Edició 852
La República

Condemnen el CatSalut i l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès pels danys causats a un nadó durant un part

ACN Barcelona.-El TSJC ha condemnat el CatSalut i l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès a indemnitzar amb 92.267 euros més els interessos legals els pares d’una nena pels danys soferts durant […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona.-El TSJC ha condemnat el CatSalut i l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès a indemnitzar amb 92.267 euros més els interessos legals els pares d’una nena pels danys soferts durant el part. Els fets es remunten al 3 de desembre de 2015. Segons la sentència, tot i que la mare presentava factors de risc per patir una complicació de distòcia d’espatlles (obesitat tipus 1), el centre no ho va preveure i que quan finalment es va produir no va poder actuar en conseqüència. Segons el text, el metge, davant la greu situació, es va limitar a estirar del nadó amb tanta força que li va provocar accidentalment una fractura de clavícula i greus lesions al plexe braquial que han provocat a la petita greus seqüeles que encara arrossega.

Si bé durant el judici el ginecòleg va assegurar que va realitzar les maniobres que fixen els protocols, aquestes no constaven a la història clínica. Així, ni hi havia el partograma ni es descriu cap maniobra per superar la complicació.La sentència del TSJC doncs, tramitada per l’associació ‘El Defensor del Paciente’, resol que el Jutjat Contenciós Administratiu, que va desestimar íntegrament la reclamació interposada, no va valorar de forma correcta la prova. De fet, afegeix que la va desestimar en base a un escrit que el ginecòleg va redactar 10 mesos després del part on assegurava que havia estat “de llibre” i que, davant les dificultats que van sorgir, es van aplicar totes les tècniques necessàries. La sentència no és ferma i contra ella es podrà interposar recurs de cassació.

>

Relacionats