Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Condemnen a tres anys de presó a l’acusat d’agredir un home amb una copa de vidre trencada al coll, a Alfarràs

ACN Lleida.-L’Audiència de Lleida ha condemnat a tres anys de presó A.Z., un home de 37 anys, nacionalitat marroquina i veí d’Alfarràs (Segrià), per haver agredit un altre veí del […]

Avatar
Agències 08/07/2019

ACN Lleida.-L’Audiència de Lleida ha condemnat a tres anys de presó A.Z., un home de 37 anys, nacionalitat marroquina i veí d’Alfarràs (Segrià), per haver agredit un altre veí del mateix municipi, de 53 anys, amb una copa de vidre trencada al coll, durant una discussió en un bar, perquè feia fred i l’acusat no tancava la porta. El ministeri públic considerava que l’home va atacar la víctima “amb la intenció de matar-lo” i que li va clavar el vidre amb força al coll mentre el cridava ‘vols que et mati?’. L’Audiència de Lleida, entén que aquesta expressió respon a un advertiment però no a una amenaça i que l’objectiu de l’acusat no era matar la víctima sinó “menyscabar la seva integritat física”. Segons la sentència, no ha quedat demostrat que l’acusat trenqués intencionadament la copa, i recull que la causa de l’atac va ser “banal” i la ferida no tenia risc vital. Per tot això, el condemna per un delicte de lesions.

A més de la pena de presó, l’Audiència de Lleida prohibeix l’acusat acostar-se a menys de 100 metres de la víctima durant quatre anys i ordena indemnitzar-la amb 10.030 euros, tal com demanava el ministeri públic per les seqüeles patides.Els fets van passar la nit del 10 de febrer de 2018 a la porta d’un bar. Segons els implicats i els testimonis, la discussió va ser perquè el grup de la víctima que sopava al bar volia que l’acusat tanqués la porta perquè feia fred però ell no deixava d’obrir-la i tancar-la. L’acusat de l’agressió va negar haver atacat intencionadament la víctima ni haver-la amenaçat. “Potser el vaig tocar sense voler, però no volia que passés”, va dir durant la seva declaració judicial. La víctima, en canvi, va assegurar que l’acusat va trencar intencionadament la copa i que li va clavar mentre li preguntava “que vols que et mati?”.L’acusat va declarar que estava a fora del bar fumant, amb un cigarro en una mà i una copa a l’altre, quan algú que no va saber identificar el va agafar per darrera i el va empènyer. En aquell moment, va dir, “em vaig xocar contra la paret i vaig veure que m’havia fet mal a la mà i que tenia sang”, però va assegurar que en cap moment va pensar que li hagués fet mal a la víctima.L’Audiència, però, en la seva sentència, no dona credibilitat a l’acusat i sí a la víctima, que va declarar que quan li va retreure a l’acusat que no tanqués la porta, aquest li va tirar el contingut de la copa que duia a la cara, el va empènyer cap a fora del bar i li va clavar una copa trencada al coll. Per la sala, però, no ha quedat demostrat que l’acusat trenqués la copa a propòsit amb l’objectiu de matar la víctima.