Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Condemnen a 3 mesos de presó i una multa de 540 euros 9 antifeixistes de Vilafranca

ACN Vilafranca del Penedès.-Els nou antifeixistes de Vilafranca del Penedès i altres municipis de l’Alt Penedès acusats de participar l’abril de l’any 2010 en un enfrontament amb simpatitzants de Plataforma […]

Avatar
Agències 23/09/2019

ACN Vilafranca del Penedès.-Els nou antifeixistes de Vilafranca del Penedès i altres municipis de l’Alt Penedès acusats de participar l’abril de l’any 2010 en un enfrontament amb simpatitzants de Plataforma per Catalunya, han estat condemnats a una pena de 3 mesos de presó pels delictes de desordres públics i atemptat a l’autoritat, i a una sanció de 540 euros per un delicte de lesions. La sentencia, a la qual ha tingut accés l’ACN, també ordena indemnitzar amb 670 euros la Generalitat pels danys ocasionats als vehicles policials i amb 800 euros a un dels tres agents dels Mossos d’Esquadra que van resultar ferits. Per als altres dos agents la jutge demana una indemnització de 378 euros. Les defenses han recorregut la sentencia.

Els fets es remunten al dia 25 d’abril del 2010, quan el partit polític Plataforma per Catalunya va organitzar a Vilafranca del Penedès una paellada popular. Paral·lelament, explica la sentencia, diferents entitats i col·lectius de Vilafranca van organitzar una protesta “contra l’acte convocat per Plataforma per Catalunya i la ideologia que defensa aquest partit”. Quan aquesta protesta va arribar al lloc on Plataforma per Catalunya celebrava el seu acte es va produir un enfrontament violent amb llançament d’objectes als participants a la paellada popular i contra el cordó policial que els Mossos van formar per garantir la seguretat dels assistents. Segons la jutge, es considera provat que els nou condemnats van participar en la protesta i en el llançament d’objectes actuant de “comú acord i amb la finalitat d’alterar l’ordre públic i el normal desenvolupament de l’acte organitzat per Plataforma per Catalunya”. També ha quedat demostrat que el llançament d’objectes al cordó policial va ferir a tres agents dels Mossos i va causar danys materials a un dels vehicles policials.Per això, a banda de la pena de 3 mesos de presó pels delictes de desordres públics i atemptat a l’autoritat, la jutge obliga els condemnats a pagar una sanció de 670 euros a la Generalitat pels danys al material policial. Per als agents ferits demana una indemnització de 800 euros per a un i de 378 euros per als altres dos per un delicte de lesions.En la condemna, la jutge ha aplicat un atenuant per una dilació indeguda del procediment judicial, tal i com havien demanat les defenses durant el judici.Un dels advocats de la defensa ha confirmat a l’ACN que ja han recorregut la sentencia per “no aplicar correctament el dret” ja que “durant el judici només es van poder reconèixer tres dels condemnats llançant objectes i no s’ha aplicat una condemna individualitzada”.