Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Condemnat Jordi Pesarrodona a 14 mesos d’inhabilitació i una multa de 2.100 euros per desobediència l’1-O

ACN Manresa.-El jutjat penal 2 de Manresa ha condemnat Jordi Pesarrodona a 14 mesos d’inhabilitació per un delicte de desobediència l’1-O. L’exregidor i pallasso, acusat d’haver organitzat el referèndum a […]

Avatar
Agències 28/09/2020

ACN Manresa.-El jutjat penal 2 de Manresa ha condemnat Jordi Pesarrodona a 14 mesos d’inhabilitació per un delicte de desobediència l’1-O. L’exregidor i pallasso, acusat d’haver organitzat el referèndum a l’escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada, haurà de pagar, a més, una multa de 2.100 euros i les costes processals. Pesarrodona, que va ser jutjat el passat dia 21, va assegurar davant el jutge que no va participar en l’organització de la votació, sinó que hi era com un ciutadà més. La pena imposada pel magistrat és inferior a la petició de la Fiscalia, que demanava 24 mesos d’inhabilitació per a exercir un càrrec públic.

En la seva declaració, Jordi Pesarrodona va recalcar davant del jutge que, malgrat ser regidor de Sant Joan de Vilatorrada en aquell període, era a l’escola Joncadella com “un ciutadà més”. En la sentència, però, el magistrat, considera que si el santjoanenc no hagués ostentat “la reputació social” que tenia pel seu càrrec municipal, “no hagués realment actuat tal com ho va fer”.A parer del jutge, després del judici ha quedat provat que Pesarrodona va optar per “mantenir tancades les portes” del centre escolar per a impedir l’accés de la Guàrdia Civil i “guiat per l’ànim de fer realment possible la votació” va instar als assistents a fer “resistència pacifica”.També assenyala que, tot i ser conscient que la Guàrdia Civil havia d’entrar a buscar el material de la votació, “va optar per posar-se i mantenir-se dempeus en posició destacada de primera línia” per impedir l’entrada dels policies. “Arribant a reincorporar-se a aquesta situació fins i tot després de ser apartat per la força policial actuant”, afegeix.El jutge també creu que l’argumentari de l’exregidor, que va dir no havia estat notificat de la suspensió de la consulta per part del Tribunal Constitucional, no és gens “versemblant, ni lògic, ni creïble”. D’una banda, afirma, perquè era “una realitat totalment pública, notòria, publicitada i de coneixement generalitzat” i més sent “un poder públic local”. També apel·la al fet que els vídeos de la jornada demostren que “sí que tenia coneixement oral i patent de la il·legalitat de la votació”. A parer del magistrat, el que havia d’haver fet en aquella jornada “era col·laborar amb la Guàrdia Civil”.Com a conseqüència, declara a Pesarrodona culpable d’un delicte consumat de desobediència comès com a autoritat o funcionari públic. Li imposa una pena de 14 mesos d’inhabilitació per a exercir qualsevol càrrec públic i una multa de 2.100 euros, a banda de les costes processals.Tercera causa de PesarrodonaJordi Pesarrodona ja havia estat acusat, anteriorment pels delictes d’odi i resistència greu a l’autoritat, una causa que la magistrada d’instrucció número 2 de Manresa va acordar arxivar, l’abril de 2018, i l’Audiència va ratificar al no trobar “indicis que els fets imputats als investigats poguessin ser constitutius de delictes”.En paral·lel, Pesarrodona exerceix d’acusació en la causa contra les càrregues policials a l’Escola Joncadella, per les que va declarar també aquest mes de setembre al jutjat d’Instrucció 2 de Manresa. Es dona el cas que, la setmana passada, la jutge va demanar a la Guàrdia Civil que identifiqui l’agent que presumptament el va agredir amb una porra.