Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Condemnat a 4,5 anys per clavar unes tisores a la cara de la víctima cridant “peruà, t’arrancaré els ulls” a Barcelona

ACN Barcelona.-El jutjat 23 de Barcelona ha condemnat a quatre anys i mig de presó i 2.700 euros a un home de 32 anys el 2 de febrer del 2019 […]

Avatar
Agències 28/06/2021

ACN Barcelona.-El jutjat 23 de Barcelona ha condemnat a quatre anys i mig de presó i 2.700 euros a un home de 32 anys el 2 de febrer del 2019 a la matinada va clavar unes tisores a la cara de la víctima cridant “peruà, t’arrancaré els ulls”. La víctima havia sortit del bar amb una amiga quan l’agressor se li va acostar i li va preguntar si era peruà. Després de la resposta afirmativa es va dur a terme l’agressió. Els Mossos el van detenir quan s’amagava en un bingo. La sentència, que encara no és ferma perquè hi ha un recurs d’apel·lació, condemna l’home per un delicte de lesions amb l’agreujant de reincidència i d’actuar per motiu de discriminació per raó de nacionalitat.

El judici es va celebrar el 19 d’abril passat. La fiscalia demanava una condemna de 5 anys i la prohibició d’acostar-se a la víctima, i la substitució parcial de la condemna per l’expulsió de l’Estat.La sentència exposa que la víctima va requerir cinc punts a la mandíbula i quinze dies per recuperar-se, va poder mantenir les seves ocupacions habituals i li ha quedat una cicatriu. La jutgessa situa la condemna en 4,5 anys i explica que l’home condemnat ha estat dels 13 als 32 anys a l’Estat, ha treballat en la construcció i la missatgeria i té una filla de set mesos de la que s’ocupa la DGAIA. Afegeix que l’atac no va afectar zones vitals, tot i que sí que era una zona propera al coll. Considera “desproporcionat” expulsar l’home de l’Estat perquè considera que té “arrelament” i “no s’aprecia que sigui un perill” per la víctima.L’home també haurà de pagar 700 euros per les lesions, 1000 per les seqüeles i 1000 pels prejudicis morals a la víctima, més les costes processals. La defensa de l’acusat havia demanat que es considerés un atenuant que l’agressor havia pres substàncies estupefaents, cosa que la jutgessa no considera provat. L’home condemnat va dir al judici que havia begut tres cerveses, consumit drogues i que no recordava haver agredit ningú, però el metge que el va atendre aquella matinada no va fer constar cap anomalia.