Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Condemnat a 16 anys de presó el membre d’una màfia sueca que en va matar un altre a Barcelona el 2019

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 16 anys de presó l’home jutjat per un jurat popular per matar a Barcelona el 2019 un membre d’un clan mafiós rival de Suècia. La víctima s’havia amagat en un pis del carrer Urgell de la capital catalana, però l’acusat el va localitzar i el va matar a trets a les dues del migdia del 17 de maig. L’home va acceptar els fets i va aconseguir una rebaixa dels 27 anys de presó inicials a 16, atenent les circumstàncies atenuants de reparació del dany i confessió. El judici es va haver de celebrar igualment, i aquest dimarts el jurat ha declarat la seva culpabilitat per assassinat amb traïdoria i tinença il·lícita d’armes.

L’acusat va reconèixer que durant setmanes va fer seguiments a la víctima, va esbrinar on vivia i el dia dels fets va entrar a la finca fent-se passar per un repartidor. Anava amb un casc de moto posat i quan la víctima li va obrir la porta del pis va disparar-li diverses vegades a boca de canó. El mort era un criminal suec de 24 anys dedicat al tràfic de drogues i que fugia de la justícia del seu país. Quatre mesos més tard, i amb ajuda de la policia sueca, l’agressor, d’origen serbi, va ser arrestat.

Publicitat

La policia va pensar que es tractava d’un assassinat per encàrrec fruit de l’historial criminal del mort a qui la policia sueca havia detingut en diverses ocasions. El noi formava part d’una de les bandes que s’havia fet forta al centre de Göteborg traficant amb drogues i feia servir la violència per dominar el territori en contra dels seus rivals. De fet, l’investigaven per un tiroteig que va acabar amb dos morts i l’explosió d’un cotxe bomba que va matar quatre persones, entre elles una criatura.

Tot i haver admès l’assassinat i demanar perdó, l’acusat, del clan rival, va negat el primer dia de judici davant del jurat que fos un encàrrec i que ell fes de sicari per ordre dels líders de la seva organització criminal. L’home va assegurar que va actuar pel seu compte i que va executar la víctima perquè el mort l’havia intentat matar a ell fins a sis vegades i havia amenaçat diversos cops la seva família.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió