Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Concert Studio acusa la Generalitat de veure el Festival Jardins de Pedralbes com “una font de recaptació”

ACN Barcelona – Concert Studio ha emès un comunicat aquest dijous on ha acusat la Generalitat de tractar el Festival Jardins de Pedralbes com una “font de recaptació” i no […]

Agències 23/02/2023

ACN Barcelona – Concert Studio ha emès un comunicat aquest dijous on ha acusat la Generalitat de tractar el Festival Jardins de Pedralbes com una “font de recaptació” i no com a cultura. En un comunicat després del resultat del concurs públic que ha provocat que l’organització del certamen canviï de mans, els fins ara promotors durant deu anys han titllat la licitació “d’injusta”, han criticat que l’administració obrís un concurs públic per un festival que havia “creat” Concert Studio i que hagin “incomplert” el compromís oficial de renovar el conveni per un mínim de cinc anys. “El que es farà en aquest recinte no és, ni s’assemblarà, el Festival Jardins de Pedralbes que amb tant d’esforç hem dut a terme durant una dècada”, han dit en el comunicat.

En el mateix comunicat Concert Studio ha criticat que el criteri per adjudicar la licitació posés l’accent decisiu en l’oferta econòmica. “50 punts (de 100) passaven a ser de manera automàtica per la xifra econòmica més alta”, han lamentat.

“L’administració ha decidit canviar d’empresa organitzadora d’un festival d’estiu en aquests jardins per criteris especialment econòmics”, han condemnat. També han recordat que els altres 50 punts per adjudicar la licitació eren sobre la proposta artística. “La nostra empresa ha obtingut la màxima puntuació. Però l’econòmic pondera més que l’artístic”, han comentat respecte la puntuació pel projecte artístic.

Han recordat que durant 10 anys han celebrat el festival durant l’estiu, fins i tot durant la pandèmia i que l’han convertit en una “referència” a tot Europa. “El que sobretot havíem aconseguit era el respecte, estima i admiració de 100.000 persones que acudien cada estiu a gaudir del nostre festival”, han celebrat. Finalment, s’han mostrat confiats en donar bones notícies “properament”.

<strong>Clipper’s Live, nou organitzador del festival</strong>

El comunicat de Concert Studio ha arribat després que el concurs públic per adjudicar l’organització del festival musical al Palau de Pedralbes hagi recaigut en la promotora Clipper’s Live. L’empresa s’ha imposat a les altres tres candidates: Concert Studio –responsable del festival durant les deu edicions de vida-, Big Tourism -més coneguda amb el nom de Doctor Music-, i Proactiv.

Concert Studio, ha obtingut la puntuació més baixa en termes globals, malgrat que en l’oferta tècnica ha assolit la qualificació més alta de les que hi competien. Amb tot, els 555.000 euros que ha posat sobre la taula han quedat lluny del milió d’euros de Clipper’s. La decisió posa fi a un periple que cueja des del 2020