Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Concert de compositors religiosos a Barcelona per promocionar la sardana com a Patrimoni de la Humanitat

ACN Barcelona.-El Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona ha acollit aquest diumenge a la tarda un concert de sardanes composades per músics religiosos amb la voluntat […]

Avatar
Agències 28/02/2021

ACN Barcelona.-El Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona ha acollit aquest diumenge a la tarda un concert de sardanes composades per músics religiosos amb la voluntat de promocionar tant la dansa com la música com a Patrimoni de la Humanitat. La cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, sota la direcció de Marcel Sabater, ha interpretat una desena de peces sorgides de l’església. El punt final l’ha posat el tema ‘Camí de la Unesco’, de la jove compositora tarragonina Anna Abad, creat per promocionar el projecte. El concert ha estat organitzat per la Confederació Sardanista de Catalunya i els diners que s’han recollit de la taquilla inversa es destinaran a sufragar les despeses de la candidatura a la Unesco.

Segons la base de dades de la Confederació Sardanista, dels gairebé 600 compositors de sardanes coneguts a Catalunya, un 10% són capellans o religiosos. D’aquests seixanta sardanistes religiosos, n’hi ha només tres que són vius i tots ells han assistit al concert d’aquest diumenge. Un d’ells és el mossèn Valentí Miserachs i Grau, que aquest diumenge ha assistit al concert i ha pogut escoltar en directe una de les seves peces: ‘El nostre Gerard’.Entre els deu compositors seleccionats per l’actuació d’aquest diumenge també hi ha mossèn Marià Miró, que va ser director de l’Orfeó Berguedà i autor de Corpus a Berga, la sardana que clou totes les ballades que es fan durant la Patum, i que ha format part del repertori del concert. També han sonat peces del mossèn Albert Taulé i Viñas, que va ser rector de Santa Maria del Mar i autor d’una trentena de sardanes; del mossèn Àngel Obiols, organista germà del pintor Josep Obiols, director de l’Orfeó Sarrianenc i autor d’una trentena de sardanes; i del pare Robert de la Riba, caputxí, organista de l’església de Pompeia de Barcelona.