Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1590
La República

Concentració davant la Pedrera de Barcelona contra el turisme massiu

ACN Barcelona – Una cinquantena de persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat aquest dimarts davant la Pedrera de Barcelona per protestar contra el turisme massiu. L’acció estava convocada per […]

Agències 27/09/2022

ACN Barcelona – Una cinquantena de persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat aquest dimarts davant la Pedrera de Barcelona per protestar contra el turisme massiu. L’acció estava convocada per l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic sota el lema ‘World Tourism Day = Collapse Tourism Day”. L’entitat denuncia la “massificació turística” que al seu parer s’ha tornat a viure aquest estiu a la capital catalana, i ha assenyalat les conseqüències que creu que comporta com “l’expulsió” de veïnat per la “pressió immobiliària”, la “contaminació” provocada per avions i creuers, el “monocultiu turístic” que “acapara el mercat de treball” i provoca “explotació i precarietat” o “emissions de CO2” en un context de crisi climàtica.

L’acció ha coincidit amb l’anomenat World Tourism Day i els participants han llegit un manifest davant la seu de Turisme de Barcelona.