Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Concentració a Barcelona contra el tancament de la planta de Castellet de Robert Bosch

ACN Barcelona .-Unes 200 persones s’han concentrat aquest divendres al matí davant el Palau de la Generalitat de Catalunya per evitar el tancament de la fàbrica de Robert Bosch a […]

Avatar
Agències 09/10/2020

ACN Barcelona .-Unes 200 persones s’han concentrat aquest divendres al matí davant el Palau de la Generalitat de Catalunya per evitar el tancament de la fàbrica de Robert Bosch a Castellet i la Gornal (Alt Penedès). En declaracions als mitjans, el president del comitè d’empresa, Josep Antón Llenas, ha explicat que les negociacions amb l’empresa estan en un punt “complicat” perquè han “complert bona part del termini legal, que és el mes de negociació de l’ERO, i encara no s’han començat a negociar condicions”. Els manifestants han cridat lemes com “la solució no és el tancament” o “li diuen fundació i no ho és” i han reclamat que es garanteixin els 300 llocs de treball.

La voluntat dels treballadors és fer “tota la pressió possible” per evitar el tancament de la fàbrica i aconseguir que una altra empresa se’n faci càrrec. El comitè d’empresa persisteix en “demanar temps” per avaluar una reindustrialització de la planta i assegura que està disposat a negociar 50 acomiadaments a curt termini si Bosch endarrereix la data de tancament, anunciada per al 30 de juny. La seva voluntat és que s’allargui fins al desembre del 2021.El president del comitè d’empresa s’ha mostrat esperançat perquè aquest divendres té previst reunir-se amb el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, amb representants del departament de Treball i amb la divisió d’Alemanya de l’empresa.