Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023
Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023

Comuns i ERC subscriuen una declaració de dotze partits per reclamar que es redueixi “el risc de guerra oberta a Europa”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Catalunya en Comú, Esquerra, Podemo, Esquerra Unida, Galícia en Comú, Aliança Verda, el PCE, Batzarre, EH-Bildu, Més per Mallorca, Més Menorca i Compromís han condemnat “enèrgicament” l’atac militar de Rússia a Ucraïna. En un comunicat conjunt, les formacions han reclamat una “desescalada militar i de tensió” de totes les parts perquè es redueixi “el risc de guerra oberta a Europa”. Adverteixen que “les conseqüències” del conflicte bèl·lic “les patirà Ucraïna, Rússia i Europa”. Els partits recorden que l’Estat espanyol està obligat a acceptar les sol·licituds d’asil que arribin, atenent la Constitució espanyola, així com l’obligació del Ministeri d’interior a reconèixer les demandes de protecció internacional i subsidiàries en curs.

En el comunicat, les formacions s’uneixen a les crides del secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, per aturar “de forma immediata els atacs i per a la retirada de tropes”. “No s’ha d’abandonar el treball de la diplomàcia i en favor de la pau”, reivindiquen, tot reafirmant que la “solució de les diferències” ha de donar-se en el marc de la Carta de les Nacions Unides, “per (sobra una ‘a’ que tens aquí) les vies pacífiques i diplomàtiques”.

Publicitat

<br />
Per últim, comparteixen que el govern espanyol ha de treballar “al si de la Unió Europea i sota Nacions Unides” per posar fi a la guerra i el manteniment de la pau, fent “memòria” de les mobilitzacions de la ciutadania contra la guerra.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió