Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Compte enrere per a l’evacuació de l’Afganistan

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dijous, amb protagonisme per al compte enrere per a l’evacuació de l’Afganistan. ‘La Razón’ titula, amb fotografia inclosa: “Biden ordena acelerar la retirada de […]

Avatar
Agències 25/08/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dijous, amb protagonisme per al compte enrere per a l’evacuació de l’Afganistan. ‘La Razón’ titula, amb fotografia inclosa: “Biden ordena acelerar la retirada de Afganistán”. La portada també recull el retorn dels menors al Marroc des de Ceuta i el rècord històric del preu de la llum. De fet, alguns diaris aposten també per la manca de transparència de les companyies elèctriques en la factura de la llum. L”Ara’ recull al titular principal que “Algunes elèctriques han cobrat de més en el rebut de la llum”. La foto de portada és, però, per a l’Afganistan: “48 hores per evacuar els civils de Kabul”. A la part inferior, recullen la fotografia de l’home que hauria matat el seu fill en un hotel de Barcelona.

‘El Periódico’ titula: “Competència destapa pujades ocultes de la llum amb la tarifa horària”. La portada s’il·lustra amb la fotografia de migrants a Ceuta amb el peu “Devolució de menors al Marroc”. També inclouen a la primera pàgina el cas de nadó assassinat a un hotel de Barcelona. ‘La Vanguardia’ obre amb el balanç d’evacuats a l’Afganistan. “Més de 80.000 evacuats pels EUA i els seus aliats”. La fotografia principal és de la fugida de l’home que hauria matat el seu fill en un hotel de Barcelona. La portada també recull l’esfondrament d’un bloc d’apartaments a Peníscola, la denúncia pels preus de la llum i la crisi de Ceuta.’El Punt Avui’, per la seva banda, dedica la part central de la portada a una fotografia de la concentració de la comunitat afganesa a Barcelona, amb el títol “Compte enrere angoixant a l’Afganistan”. Als peu de la portada, espai per a l’estratègia de l’inici de curs, el preu de la llum i l’assassinat d’un nen a Barcelona. Amb tot, el titular principal és “Impuls al català”.’El Mundo’ titula: “Cuenta atrás para huir de las garras de los talibán en 24 horas”. A la part dreta, la foto principal està dedicada als menors marroquins de Ceuta, sota el títol “Sánchez corrige a Marlaska y asume que violó la ley en Ceuta”.A l”ABC’ titulen també per la crisi afganesa: “EE.UU. deja atrás a más de 200.000 colaboradores”, mentre que la foto principal està dedicada a la situació dels menors de Ceuta, amb el peu de foto: “Sánchez y Vivas vuelven a la ley tras el fiasco de Marlaska”‘El País’ porta a la portada les declaracions del secretari general de l’Otan: “La misión era proteger a EE UU, no a Afganistán”. La fotografia de portada és per a l’esfondrament a Peníscola. A la dreta hi ha espai per a la crisi dels menors de Ceuta i el nou històric del preu de la llum.