Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Competència autoritza a Grimaldi l’operació de compra de cinc ferris i rutes a Trasmediterranea

ACN Barcelona.-La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha donat llum verda aquest dimarts a l’operació de Grimaldi per comprar cinc ferris i rutes al grup Armas Trasmediterranea. […]

Avatar
Agències 20/07/2021

ACN Barcelona.-La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha donat llum verda aquest dimarts a l’operació de Grimaldi per comprar cinc ferris i rutes al grup Armas Trasmediterranea. La naviliera italiana incorpora així els vaixells Ciutat de Palma (construït el 2007), Ciutat de Granada (2001), Ciutat de Maó (2000), Volcán del Teide (2010) i Volcán de Tijarafe (2007), i també adquireix els drets d’explotació dels trajectes entre Barcelona i València amb les Balears (Palma, Eivissa i Maó). L’acord igualment suposa l’adquisició per part de Grimaldi de la terminal de València –queda finalment fora la terminal al port de Barcelona-, així com diversos magatzems, oficines i taquilles de Trasmediterranea a València, Palma, Maó i Eivissa.

A banda dels cinc bucs adquirits per la nova companyia Grimaldi, la naviliera napolitana hi afegirà l’Euroferry Egnazia per poder fer la totalitat de les rutes entre Barcelona i València amb les Balears. L’operació entre les dues companyies suposa el naixement d’una nova societat –Trasmed GLE- amb un passiu de 160 MEUR i les oficines ubicades a València. L’operació també suposa la subrogació de tot el personal d’Armas Trasmediterranea i la conservació de tots els llocs de treball. Segons la CNMC, l’operació suposa l’entrada de Grimaldi amb quotes superiors al 30% en el mercat de transport marítim regular de càrrega i passatgers en rutes entre ports espanyols, “assumint la posició competitiva d’Armas Trasmediterranea”.