Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Comissen 88 quilos de peix sense documentació al port de l’Escala

ACN L’Escala – Una inspecció conjunta d’inspectors de la Generalitat, del Ministeri i de la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra (URMA) ha permès comissar 88 quilos de […]

Agències 17/02/2023

ACN L’Escala – Una inspecció conjunta d’inspectors de la Generalitat, del Ministeri i de la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra (URMA) ha permès comissar 88 quilos de peix sense documentació a la sortida del port de l’Escala (Alt Empordà). L’actuació es va saldar amb tres denúncies per transportar peix dins del maleter de vehicles no isotèrmics que no havien passat per la llotja. El peix (sardina, seitó i sorell) era dins de cubells de pintura i bosses de plàstic amb poc gel que el conservés en les condicions de fred adients. La intervenció s’emmarca en el Pla de control i inspecció de la pesca i de les activitats marítimes i té com a objectiu acabar amb la pràctica de la comercialització fraudulenta i la venda clandestina de peix.

Es dona la circumstància, a més, que sovint aquest peix es ven a la via pública o en locals sense les garanties sanitàries necessàries.

El peix comissat va ser lliurat al Centre de Recuperació de Fauna de Castelló d’Empúries en no tenir prou garanties de frescor i conservació òptimes per al consum humà.