Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Comertia vol una regulació de l’impost de successions “equitativa i coherent” per garantir la continuïtat dels negocis

ACN Barcelona – L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar del Retail, Comertia, ha reclamat una regulació de l’impost de successions “equitativa i coherent” per garantir la continuïtat dels negocis. Els responsables […]

Agències 14/06/2022

ACN Barcelona – L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar del Retail, Comertia, ha reclamat una regulació de l’impost de successions “equitativa i coherent” per garantir la continuïtat dels negocis. Els responsables de l’entitat ho han dit durant un acte per celebrar el vintè aniversari de la patronal, que ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. L’agrupació també ha alertat que la inflació ha esdevingut un problema “de primer ordre” i que la guerra d’Ucraïna ha afegit “encara més tensions” a l’escalada “preocupant” dels preus de l’electricitat i els carburants o de les matèries primeres. En aquest context, l’entitat percep un “deteriorament de la confiança dels empresaris”.

Aquesta manca de cofiança afecta “de manera negativa” les previsions d’inversió i ocupació de les empreses i, “en especial, la capacitat de compra de les llars més vulnerables”.

Per tot plegat, durant l’acte, que ha comptat també amb la presència de Montserrat Ballarín, regidora de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona, l’entitat ha reclamat “un marc de flexibilitat legal que afavoreixi l’adaptació de les empreses als diferents contexts d’incertesa”.

D’altra banda, durant l’acte Torrent i Ballarín han fet entrega dels reconeixements que certifiquen els vint anys de pertinença a l’associació a les empreses Casas, Grup Vidal, Cottet, Benito Sports, La Mallorquina, Andreu Gastronomia, Casa Viva i Regia.