Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Comertia denuncia “greus problemes” per ingressar diners en efectiu a les entitats bancàries

ACN Barcelona.-Les empreses de Comertia denuncien que estan tenint “greus problemes” per poder ingressar l’efectiu dels seus establiments comercials a les entitats financeres. A través d’un comunicat emès aquest dimarts, […]

Avatar
Agències 18/08/2020

ACN Barcelona.-Les empreses de Comertia denuncien que estan tenint “greus problemes” per poder ingressar l’efectiu dels seus establiments comercials a les entitats financeres. A través d’un comunicat emès aquest dimarts, l’associació explica que els bancs no accepten efectiu a través de finestreta i tampoc l’ingrés de grans bitllets i monedes. En aquest sentit, “el procediment es redueix a demanar cita prèvia en un horari específic i limitat i esperar al carrer entre un quart i mitja hora per ser atesos”. Per Comertia, realitzar els tràmits d’aquesta forma posa de manifest que el servei és “deficient i del tot insegur”. És per això que reclama a les entitats financeres facilitar les transaccions amb moneda de curs legal.

Segons Comertia, “encara hi ha un elevat percentatge de clients que paguen en efectiu, sobretot gent gran”. “Amb la crisi que ha patit el comerç, suprimir el pagament en efectiu no és una opció que es pugui permetre el sector”, defensa l’organització. En qualsevol cas, Comertia vol deixar clar que “no s’oposa a l’eliminació de l’efectiu que persegueixen les entitats financeres”, però demana que hi hagi “coherència, responsabilitat i facilitat de gestió mentre els bitllets i monedes siguin de curs legal”.