Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Comertia demana que els ERTO es prorroguin fins al desembre del 2021

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar del Retail, Comertia, ha reclamat que els ERTO es prorroguin fins el desembre del 2021 i ha advertit que si aquest 30 de setembre […]

Agències 23/09/2020

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar del Retail, Comertia, ha reclamat que els ERTO es prorroguin fins el desembre del 2021 i ha advertit que si aquest 30 de setembre finalitzen de forma sobtada perillen la meitat d’empreses del comerç i la restauració. El president de l’entitat, David Sánchez, sosté que la demanda no s’ha recuperat i que cal mantenir aquesta mesura fins que no se superi l’actual crisi. Segons ha afegit, el 77% de membres de Comertia –que aquest dimecres ha celebra la seva 18a assemblea general de socis- manté part de les seves plantilles en ERTO quan abans de la pandèmia eren molt viables. Amb tot, l’associació també ha demanat un pla d’ajuts econòmics per a la recuperació del comerç i la restauració.

El president de Comertia també ha advertit que la pandèmia està afectant durament a empreses que eren productives rendibles com a conseqüència del descens del turisme i el tràfic peatonal als carrers principals.Durant l’assemblea de socis, David Sánchez, que fins ara exercia el càrrec de manera interina ha estat ratificat a la presidència fins al juny del 2022. A més, també s’han incorporat nous membres a la Junta Directiva.