Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Comencen les obres per reduir l’aportació d’aigües netes i infiltracions de reg que arriben a la depuradora d’Alcarràs

ACN Alcarràs.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat les obres per reduir l’aportació d’aigües netes i infiltracions de reg que arriben a la depuradora d’Alcarràs (Segrià) i optimitzar-ne així el […]

Avatar
Agències 22/01/2021

ACN Alcarràs.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat les obres per reduir l’aportació d’aigües netes i infiltracions de reg que arriben a la depuradora d’Alcarràs (Segrià) i optimitzar-ne així el funcionament. Les obres tindran una durada de sis mesos i comptaran amb un pressupost d’adjudicació de 678.000 euros. Els treballs consistiran en la construcció de diverses conduccions, de més de 875 metres de llarg, 321 dels quals serviran per transportar l’aigua de la pluja i les filtracions de regs propers fins al riu i 554 metres de col·lector estaran destinats a optimitzar el transport de les aigües residuals. També es faran dos sobreeixidors, al passeig del Riu i a la depuradora, amb l’objectiu d’activar-se en episodis de pluges intenses.

Coincidint amb l’inici de les obres, el director de l’ACA, Lluís Ridao, ha visitat amb tècnics els terrenys on es durà a terme l’actuació. Els treballs, que seran executats per Constructora de Calaf, optimitzaran el funcionament de la depuradora d’Alcarràs, una planta que es va posar en servei en el 2001 i amb un cabal de disseny de 1680 m3/dia, equivalent a una població de 6.440 habitants.