Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Comencen les obres per recuperar l’entorn del Llobregat a Pallejà

ACN Pallejà.-Aquest dilluns han començat les actuacions per millorar el camí fluvial del riu Llobregat al seu pas per Pallejà (Baix Llobregat). Es tracta de la primera de les quatre […]

Avatar
Agències 01/02/2021

ACN Pallejà.-Aquest dilluns han començat les actuacions per millorar el camí fluvial del riu Llobregat al seu pas per Pallejà (Baix Llobregat). Es tracta de la primera de les quatre intervencions que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) farà al marge dret del riu Llobregat, amb actuacions també a Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi. En conjunt, es vol crear una xarxa bàsica d’accessos al riu, millorar camins secundaris i instal·lar equipaments a l’espai fluvial. L’AMB es proposa, així, millorar la qualitat ambiental del Llobregat i fer compatible l’ús social i lúdic amb la recuperació mediambiental. Les actuacions se centren al camí que transcorre paral·lel al riu i el camí de la riera de Boter.

El conjunt d’actuacions que han començat aquest dilluns permetran connectar Pallejà amb la xarxa de camins fluvials existents al riu Llobregat, que té més de 60 km de traçats dins de la metròpolis de Barcelona a banda i banda del riu, des del Prat de Llobregat fins a Martorell. La intervenció té un pressupost de projecte de 599.732,56 € i està finançada per l’AMB, l’Ajuntament de Pallejà i el FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) en el marc del conveni signat entre la Generalitat de Catalunya i l’AMB. El projecte forma part del Programa d’actuacions en paisatges naturals i urbans de l’AMB.