Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Comencen les obres per construir una depuradora a Maçanet de Cabrenys amb una inversió de gairebé 4 MEUR

ACN Maçanet de Cabrenys .-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat les obres per millorar el sanejament de les aigües residuals de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà). Els treballs consistiran […]

Avatar
Agències 10/02/2021

ACN Maçanet de Cabrenys .-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat les obres per millorar el sanejament de les aigües residuals de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà). Els treballs consistiran en la construcció d’una depuradora al nucli de la Casanova, que sanejarà les aigües residuals generades al municipi. Les obres tindran una durada aproximada de nou mesos i suposaran una inversió de 4 milions d’euros (MEUR). La nova depuradora serà de tipus biològic amb aeració prolongada i eliminació de nutrients, que tindrà una capacitat de tractament de 300 metres cúbics al dia i aportarà les aigües degudament tractades a la riera de Fraussa, millorant mediambientalment la qualitat de la conca del riu Muga.

El projecte també contempla la construcció d’un col·lector amb una extensió propera als 850 metres, que recollirà les aigües residuals generades en el municipi i transportar-les cap a la depuradora per al seu tractament.