Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Comencen els treballs a l’estació de Liceu de l’L3 per eliminar l’amiant

ACN Barcelona – Els treballs per retirar l’amiant a les instal·lacions i vehicles de TMB continuaran a partir d’aquest dilluns amb l’inici de les obres a l’estació de Liceu, que […]

Agències 10/07/2022

ACN Barcelona – Els treballs per retirar l’amiant a les instal·lacions i vehicles de TMB continuaran a partir d’aquest dilluns amb l’inici de les obres a l’estació de Liceu, que s’allargaran fins al 31 de juliol. L’afectació no suposarà el tancament de l’estació però els trens que circulin en sentit Zona Universitària no s’aturaran entre l’11 i el 19 de juliol mentre que a l’andana contrària, en sentit Trinitat Nova, no ho faran entre el 20 i el 31 de juliol. Pel que fa a Drassanes, romandrà sense servei entre l’1 i el 17 d’agost. En aquest cas, la línia funcionarà amb normalitat de Zona Universitària a Paral·lel i de Liceu a Trinitat Nova i no hi haurà transport alternatiu per la proximitat de les estacions properes.

Segons explica TMB en un comunicat, les feines per eliminar l’amiant es faran complint totes les mesures de seguretat amb el mínim d’afectacions possibles al servei de xarxa de metro. Quant al material, la companyia recorda que recentment van arribar els tres primers trens de la sèrie 7.000 que permetran retriar els combois més antics de la xarxa. Així mateix, per Setmana Santa, durant la primera fase de les obres de renovació integral de la via a l’L5, es va eliminar també l’amiant de l’estació de Maragall.

Precisament, en aquesta línia, des del passat 1 de juliol es duen a terme les obres de la segona fase de renovació de la línia 5 de metro. Els treballs s’allargaran fins al 31 d’agost, que han de permetre la renovació de fins a tres quilòmetres de vies (12 quilometres lineals de carril), que daten del 1960.