Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Comencen els tractaments en contra dels mosquits dels arrossars pròxims als nuclis habitats del delta de l’Ebre

ACN Deltebre.-Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) iniciaran aquesta setmana els tractaments contra les larves de mosquits als arrossars perimetrals dels nuclis habitats […]

Agències 14/06/2021

ACN Deltebre.-Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) iniciaran aquesta setmana els tractaments contra les larves de mosquits als arrossars perimetrals dels nuclis habitats del delta de l’Ebre. En total s’efectuaran un total de tres tractaments fins l’agost. Enguany, el producte que s’utilitzarà per fer el tractament als arrossars es basa en la matèria activa ‘Bacillus thuringiensis’, comercialitzat amb el nom de Vectobac 12 AS i que els tècnics del Copate ja utilitzen per tractar els mosquits als espais naturals i la mosca negra al riu. L’insecticida regulador del creixement a base d’un inhibidor de quitina usat fins l’any passat no ha estat finalment autoritzat. Això encarirà els tractaments en un 40%.

Cadascun dels tractaments s’allargarà durant tres dies. S’iniciaran a l’hemidelta esquerre, a leszones de l’Ampolla-Camarles, l’Aldea, Deltebre i Riumar i continuaran a l’hemidelta dret, ales zones d’Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d’Enveja, els Muntells i Sant Carlesde la Ràpita. En total, abastaran 2.100 hectàrees d’arrossars.