Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

Comencen els cribratges massius a dos centres educatius de Nou Barris

ACN Barcelona.-El Departament de Salut, el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Barcelona han posat en marxa aquest dijous cribratges massius a dos centres educatius de la ciutat: l’Institut Escola Trinitat […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Salut, el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Barcelona han posat en marxa aquest dijous cribratges massius a dos centres educatius de la ciutat: l’Institut Escola Trinitat Nova i el col·legi Amor de Dios, tots dos del districte de Nou Barris. A aquestes actuacions seguirà el testat intensiu a l’Escola PIA Sant Antoni, un centre concertat al barri del Raval, que es farà dimarts vinent. L’objectiu és detectar el màxim de casos asimptomàtics possibles entre les comunitats educatives d’aquests tres instituts de Barcelona, que sumen 1.380 persones censades, per tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar l’expansió del coronavirus.

En concret, a l’Institut Escola Trinitat Nova s’estan fent proves a un total de 335 persones. La majoria, 282, són alumnes de cinquè i sisè de primària i ESO, mentre que 53 són personal del centre. Pel que fa al cribratge al centre educatiu concertat de primària i secundària Col·legi Amor de Dios, al barri del Turó de la Peira, s’estan fent proves un total de 358 persones: 315 són alumnes d’ESO i 43 són professionals del centre.Les proves de cribratge, als centres educatius, les fan professionals de l’atenció primària, d’hospitals i del SEM desplaçats. Un cop es disposi dels resultats, l’Agència de Salut Pública de Barcelona farà la gestió dels contactes no escolars dels casos positius.Quant a les proves massives previstes per al pròxim dimarts 20 d’octubre a l’Escola PIA Sant Antoni, es cribrarà un total de 687 persones.