Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Comencen a inventariar el llegat de l’escriptora osonenca Pilar Cabot

ACN Tavèrnoles.-L’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona ha començat a inventariar el llegat de l’escriptora Pilar Cabot. Es tracta d’un primer tractament del fons que l’autora va […]

Avatar
Agències 03/07/2019

ACN Tavèrnoles.-L’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona ha començat a inventariar el llegat de l’escriptora Pilar Cabot. Es tracta d’un primer tractament del fons que l’autora va llegar a l’Ajuntament de Tavèrnoles. Segons explica el consistori en un comunicat, la intervenció s’ha centrat en la documentació personal i la de caràcter literari, sense intervenir en el voluminós fons bibliogràfic que inclou el seu llegat. Això ha permès identificar i quantificar els diferents àmbits i tipologies que abasta el fons. La intervenció ha estat una primera presa de contacte per planificar les actuacions que es faran més endavant i que han de permetre valoritzar tot el llegat de Pilar Cabot i fer-ne difusió.

Els treballs també han permès identificar i delimitar la documentació corresponent al primer marit de Cabot, el traspassat Oriol Sunyol i Genís, una personalitat molt coneguda en els entorns culturals i esportius de Vic, promotor de l’escoltisme i president de la Unió Excursionista de Vic. La investigació també ha permès identificar i delimitar la documentació corresponent al seu darrer marit, Armand Quintana (1921-2005), qui va ser articulista i professor de llengua i literatura catalanes, i que va destacar com a militant de la resistència cultural durant el franquisme en l’organització de cursos de català en la clandestinitat durant els anys 1950. També va ser membre fundador de Cavall Fort i de la delegació d’Òmnium Cultural a Osona, de la qual en va ser president de 1976 a 1980.