Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Comença la videconferència de presidents autonòmics amb els dubtes sobre la fi del confinament total sobre la taula

ACN Barcelona.-La reunió per videoconferència entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i els líders de totes les comunitats autònomes, inclòs el president de la Generalitat, Quim Torra, ja està en […]

Avatar
Agències 12/04/2020

ACN Barcelona.-La reunió per videoconferència entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i els líders de totes les comunitats autònomes, inclòs el president de la Generalitat, Quim Torra, ja està en marxa aquest diumenge, segons ha informat la Moncloa. La reunió es fa hores abans que milers de treballadors hagin de tornar a la feina per la fi del confinament total, i després que Torra hagi enviat una carta a Sánchez demanant-li que mantingui les mesures actuals almenys 15 dies més i que doni a conèixer els informes tècnics que justifiquen la seva decisió de no fer-ho. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha dit a Rac1 que tenen constància de “divisions” dins del propi consell de ministres sobre si mantenir o no el confinament total.

De fet, el vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030 del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha reforçat aquestes informacions amb una piulada on comparteix un article sobre les pressions de les patronals a Bèrgam per mantenir en marxa la producció en plena pandèmia. Iglesias ha citat l’intercanvi entre un líder patronal i una líder sindical a Bèrgam d’un text de la periodista Alba Sidera, i l’ha acabat amb la frase “no he demanat mai el tancament de cap fàbrica però ara està en risc la vida de les persones”. La piulada coincideix amb una sèrie de missatges de líders territorials de Podem a favor del confinament total, com la de la portaveu a les Corts valencianes, Naiara Davó, o el secretari general a Castella i Lleó, Pablo Fernández. “O parem el país o ens quedem sense país”, ha piulat Davó. “Des de Podem creiem que no és el moment de perdre tots els esforços fet fins ara per aplanar la corba i salvar vides. Hem de mantenir una mica més els sacrificis”, ha dit. També Fernández ha publicat un missatge en aquesta línia. “El primer és la salut, les persones primer”, ha afirmat. A la seva carta a Sánchez, el president del Govern, Quim Torra, li insisteix que no aixequi el confinament total a Catalunya a partir de dimarts i li reclama els informes sanitaris i epidemiològics de què disposa per prendre aquesta decisió. El cap de la Generalitat argumenta que relaxar el confinament “provocarà un augment de contagis i la situació de col·lapse al sistema sanitari de Catalunya”, segons els informes de què disposa. Torra adjunta a la missiva una llista de persones “representatives” del sector de la ciència i la investigació que donen suport a la proposta del Govern.