Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Comença la vaga parcial a Renfe amb serveis mínims del 40% a Rodalies

ACN Barcelona.-La vaga parcial convocada pel sindicat CGT a Renfe aquest dimecres ha començat a les dotze del migdia. És la segona aturada de les quatre jornades de vaga que […]

Avatar
Agències 14/08/2019

ACN Barcelona.-La vaga parcial convocada pel sindicat CGT a Renfe aquest dimecres ha començat a les dotze del migdia. És la segona aturada de les quatre jornades de vaga que ha previst el sindicat per aquests mesos, i afectarà dos períodes al llarg del dia, de les dotze del migdia fins a les quatre de la tarda i de les vuit del vespre fins a mitjanit. En aquestes franges, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment han establert serveis mínims del 40% per als trajectes a Rodalies. D’altra banda, la mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat es cobrirà amb un servei del 78%, mentre que Avant comptarà amb uns mínims del 65%. Durant la resta de la jornada, el servei serà l’habitual.

El sindicat CGT, que preveu repetir les aturades el 30 d’agost i l’1 de setembre, reclama un augment de les taxes de reposició, la conciliació familiar, que s’aturi l’externalització dels serveis o el dret a promoció interna, entre d’altres mesures.