Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Comença la tercera reunió entre Acciona i el comitè d’empresa per desencallar l’ERO

ACN Barcelona.-La direcció d’Acciona i el comitè d’empresa s’han reunit per tercera vegada des que es va obrir el període de consultes per desencallar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que […]

Agències 09/09/2020

ACN Barcelona.-La direcció d’Acciona i el comitè d’empresa s’han reunit per tercera vegada des que es va obrir el període de consultes per desencallar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta a més de 500 treballadors de la companyia multiservei. Aquesta vegada, la reunió ha comptat amb la mediació del Departament de Treball, que ha citat a les dues parts a la seu dels Serveis Territorials del departament, situada al número 2 del carrer Albareda de Barcelona. Mitja hora abans que els representants del comitè d’empresa entressin a la reunió –ha començat pocs minuts després de les 10.00 h-, més d’un centenar de treballadors d’Acciona s’han concentrat a les portes de l’edifici, des d’on han llençat missatges com “Nissan som tots” o “no a l’ERO”.

La reunió celebrada aquest dimecres és la tercera que mantenen el comitè d’empresa i la direcció d’Acciona en relació amb l’ERO presentat a mitjans d’agost. Les dues trobades anteriors –la primera a l’Hotel Catalonia de La Maquinista i la segona a la mateixa seu dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies- van acabar sense que les dues parts acostessin posicions tot i la mediació de la Generalitat.Des dels sindicats remarquen que l’expedient presentat per Acciona és “una pantomima” i acusen l’empresa d’actuar “amb mala fe des del minut 1”. “Nosaltres estem disposats a seure per parlar de tot, sempre que hi hagi bones intencions des de totes les parts”, va apuntar ahir el comitè d’empresa a través d’un comunicat. Pels treballadors, aquesta actitud passa per la voluntat d’acordar garanties d’ocupació, reindustrialització i unes condicions en línia amb l’acord al qual va arribar Nissan. De nou, la plantilla d’Acciona recorda que el conflicte de Nissan no s’acaba amb un acord pels 2.500 treballadors de l’automobilística –el pacte no té en compte els proveïdors i les subcontractades- i que darrere el tancament de l’empresa hi ha 25.000 famílies afectades.A banda de la concentració d’aquest dimecres, els treballadors d’Acciona tenen previst manifestar-se aquest dijous davant la seu central d’Acciona a Catalunya, situada al Passeig de la Zona Franca.