Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Comença la selectivitat per a 2.390 estudiants de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran

|

- Publicitat -

ACN Lleida – Un total de 3.290 estudiants han començat aquest dimecres les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) a les comarques de Ponent i de l’Alt Pirineu i Aran, un 3,7% més respecte els 2.304 matriculats de l’any passat. El coordinador de les provés a Lleida, Xavier Carrera, ha atribuït aquest augment de 86 estudiants, en especial, a l’increment continuat de la taxa de natalitat, així com també al fet que cada vegada hi ha mes estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior que s’examinen d’alguna assignatura. A la sortida de la primera prova, la de llengua castellana i literatura, alguns estudiants han dit que els hi ha anat més bé de l’esperat i que l’han trobat “assequible”.

Dels 2.390 estudiants matriculats a la demarcació de Lleida, 1.891 són estudiants que han acabat aquest curs Batxillerat, 253 es presenten per lliure perquè volen millorar la nota o només s’examinen d’assignatures específiques, mentre que els 246 restants són estudiants provinents de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) i s’examinen d’alguna assignatura de la fase específica.

Publicitat

A la demarcació hi ha 13 tribunals: 9 a la Universitat de Lleida (6 al Campus de Cappont, 2 a ETSEAFIV i 1 a la Facultat de Medicina) i la resta a la Seu d’Urgell, Vielha, Tremp i Tàrrega. En total, 1.278 estudiants s’examinen a Cappont, 345 a ETSEAFIV, 167 a Medicina, 234 a la Seu d’Urgell, 208 a Tàrrega, 83 a Tremp i 75 a Vielha.

Alguns dels estudiants han trobat “assequible” la prova de llengua castellana i literatura, segons han explicat al sortir de la prova. Aroa Cabrea de l’INS Ronda ha explica que tenia “por” que fos difícil, però que a l’hora de la veritat l’ha trobat “més fàcil” de l’esperat. En el mateix sentit s’han expressat Laura Visa i Clàudia Terés, de l’INS Josep Lladonosa. D’altra banda el seu company de classe, Pol Izquierdo, ha dit que després d’aquest examen va més “tranquil” i amb ganes de fer la resta de proves.

Els estudiants s’hauran d’esperar fins al 22 de juny per saber els resultats. A partir d’aquesta data i fins el dia 26 podran demanar la revisió de les proves i coneixeran el resultat de les reclamacions o doble correccions el 6 de juliol. Així mateix, les proves de selectivitat de setembre tindran lloc els dies 5, 6 i 7 d’aquell mes.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió