Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Comença la reparació dels danys del Glòria als espigons de Bogatell i de la Mar Bella de Barcelona

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha començat a reparar aquest dimecres els danys que el temporal Glòria va causar als espigons de Bogatell i de la Mar Bella el gener passat. […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha començat a reparar aquest dimecres els danys que el temporal Glòria va causar als espigons de Bogatell i de la Mar Bella el gener passat. Les obres tenen una durada prevista de tres mesos i les executa el Ministeri per a la Transició Ecològica a través de la Demarcació de Costes. Consisteixen, fonamentalment, en reparar o restituir elements danyats (blocs de formigó, esculleres o lloses de formigó armat) per frenar la regressió de les platges i protegir infraestructures de ciutat com el passeig marítim. Les accions previstes consisteixen en el transport i acopi d’eines i material, demolició i fabricació de formigó, col·locació de l’escullera i execució de nous murs perimetrals dels diapasons, entre d’altres.

Durant la reparació s’instal·laran vials d’accés vigilats per facilitar el moviment en la zona afectada i es minimitzarà els impactes mediambientals ocasionats per les obres.Les obres de reparació dels espigons s’afegeixen a les que ja es van iniciar abans de l’emergència sanitària per la covid-19 i les que s’han reprès amb posterioritat.La reparació més urgent va ser la del mur de protecció del Port Fòrum, que va patir danys de consideració i que ja es va iniciar en les setmanes posteriors al temporal.A més, també s’han executat les obres de reparació de diferents infraestructures de les platges com canonades, cablejat elèctric i el sistema de megafonia. També mobiliari, serveis i senyalització que va quedar malmesa a causa de la tempesta.El temporal Glòria va afectar el litoral barceloní entre el 20 i el 23 de gener i els danys ocasionats es van valorar en 23,6 milions d’euros.