Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Comença la recuperació del sistema de drenatge d’aigua de l’arena de l’amfiteatre de Tarragona

ACN Tarragona.-El sistema original de drenatge d’aigua de l’arena de l’amfiteatre romà de Tarragona s’ha començat a recuperar aquest dimecres. Es tracta d’unes actuacions que duraran unes setmanes i que […]

Avatar
Agències 16/04/2021

ACN Tarragona.-El sistema original de drenatge d’aigua de l’arena de l’amfiteatre romà de Tarragona s’ha començat a recuperar aquest dimecres. Es tracta d’unes actuacions que duraran unes setmanes i que permetran garantir la conservació del monument. Tal com ha explicat el conseller de Patrimoni de Tarragona, Hermán Pinedo, “l’aigua fa molt mal a la roca de l’amfiteatre” i fins ara els canals d’època romana estaven coberts per runa fruit de la manca de manteniment. Això provocava que quan hi havia pluges intenses l’aigua s’acumulés i fes malbé el monument. Alhora, es millorarà el paviment de la porta Triumphalis que permet als visitants accedir a l’arena. Les obres costen globalment gairebé 13.000 euros i es preveu que s’acabin abans de l’estiu.

El sistema de drenatge romà evacua l’aigua de pluja a l’exterior de l’edifici en direcció al mar. Actualment es troba cobert d’àrids que la pluja ha anat arrossegant amb el pas dels anys. Pinedo ha lamentat que l’espai “no ha tingut manteniment”. Aquesta actuació i la de la porta Triumphalis es faran en paral·lel a la segona fase de reforç de l’immoble i que correspon a assegurar la graderia excavada a la roca per tal que pedres de grans dimensions no caiguin a l’arena. Aquesta fixació començarà en els propers dies i els treballs també duraran unes setmanes. Pinedo s’ha mostrat convençut que de cara a l’estiu els visitants ja podran tornar a accedir a l’arena de l’amfiteatre. En aquest espai, a més, també es modernitzaran els panells informatius.Allà on encara no es podrà accedir és a les graderies dels anys 70, en les quals els darrers anys s’asseia el públic. El seu estat de conservació no és bo i presenten diversos problemes estructurals, que en part s’han agreujat per la proximitat del monument amb la via del tren i el vial Bryant. En aquest àmbit s’està fent un monitoratge per conèixer l’abast real del problema i buscar-hi solucions.