Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Comença la licitació per construir 238 habitatges públics a l’Illa de Glòries

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el procés de licitació per construir 238 habitatges públics a l’Illa de Glòries. La promoció estarà formada per quatre edificis en un […]

Avatar
Agències 30/03/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el procés de licitació per construir 238 habitatges públics a l’Illa de Glòries. La promoció estarà formada per quatre edificis en un sol conjunt i l’import de licitació és de 41,6 milions d’euros. L’adjudicació de les obres s’ha de fer en un termini de mig any i les obres haurien de començar el quart trimestre del 2021. Del total d’habitatges, 125 seran de lloguer protegit i 113 de dret de superfície. En total, acolliran més de 800 persones. El Consistori ha destacat que és la promoció pública de lloguer i dret de superfície més gran de l’Estat actualment i de les més emblemàtiques de l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) .

La promoció s’alçarà a l’illa delimitada per la Gran Via de les Corts Catalanes, la plaça de les Glòries i el carrer dels Encants Vells. S’obrirà d’una banda sobre del gran parc de la Canòpia Urbana, i de l’altra, sobre el mercat dels Encants.El projecte està format per quatre blocs que alhora composen dos cossos diferenciats, de diferents alçades. El cos més baix el formaran dos edificis de sis i set plantes, i els dos altres del cos més alt tindran nou i onze plantes. Tots dos cossos s’uneixen a les tres primeres plantes d’habitatge, deixant un espai lliure a la planta baixa que prolonga un recorregut de vianants des de la Diagonal fins als Encants. Quant a nombre d’habitatges, els quatre blocs en tindran 51 (en sis i set plantes), 60 (en set i quatre plantes), 67 (en nou i onze plantes) i 60 (en onze plantes).A més, tots dos cossos tindran dos patis interiors per a l’ús veïnal, des d’on també es podrà accedir als habitatges i ubicar elements d’ús comú. Aquests patis també garantiran la il·luminació i la ventilació de les llars. L’Ajuntament ha destacat també l’estratègia ambiental del projecte, que es basa en la reducció de l’impacte ambiental per mitjà de l’ús de fusta en l’estructura d’un dels blocs i en la reducció de la demanda d’energia de calefacció i refrigeració per mitjà de mesures passives, com l’increment d’aïllament a la façana, les proteccions solars o la ventilació natural creuada; i d’un sistema de climatització centralitzat d’alta eficiència. A més, els edificis comptaran amb cobertes verdes, mecanismes de reaprofitament d’aigües grises i plaques fotovoltaiques a la coberta per la generació d’energia renovable.Dels 238 habitatges, 128 seran de tres habitacions, 97 de dues i 13 d’una. En tots els casos hi haurà “una concepció dels espais amb perspectiva de gènere”, sense jerarquia entre estances i una disposició per adaptar-se a nous models familiars i de convivència.