Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Comença el regnat Borràs-Turull a JxCat

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest diumenge. ‘La Razón’ entrevista el president en funcions de la Junta d’Andalusia i candidat del PP a la reelecció, que il·lustra amb […]

Agències 04/06/2022

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest diumenge. ‘La Razón’ entrevista el president en funcions de la Junta d’Andalusia i candidat del PP a la reelecció, que il·lustra amb una fotografia a portada completa: “Pido a los andaluces una mayoría para gobernar en solitario”.

“Ja és festa major”, anuncia ‘El Punt Avui’, que informa de la recuperació de les celebracions populars de Catalunya després de dos anys de pandèmia de covid-19. També reserva espai per al congrés de JxCat: “Borràs i Turull agafen el relleu a Junts”.

 

L”Ara’ es fixa en la crisi d’habitatge a les Balears per l’especulació immobiliària: “Les Balears en venda”. La ruptura de la cantant Shakira i el futbolista Gerard Piqué també es fa un lloc a la portada: “Shakira i Piqué anuncien que se separen”.

 

“La FP superior se consolida como alternativa a la universidad”, diu ‘El Periódico’. La fotografia és per a l’activitat de la Guàrdia Urbana de Barcelona a les primeres nits estivals: “De patrulla nocturna”.

 

‘La Vanguardia’ ressalta la deixadesa de l’Estat a l’hora de projectar infraestructures a Catalunya: “Catalunya acumula dècades de retards en inversions”. També recull els moviments de l’OTAN a l’Àrtic en plena guerra a Ucraïna: “L’OTAN es reforça a Noruega”.

 

‘El Mundo’ parla ara en portada de l’espionatge a polítics amb una visita a l’empresa NSO: “Pegasus sólo se vende a los Estados para luchar contra el terrorismo”. La fotografia és per al president andalús i aspirant a la reelecció, Juanma Moreno: “24 horas de campaña con Moreno Bonilla: “He querido una transición tranquila del socialismo””.

 

‘El País’, en canvi, destaca l’alça de preus com a principal tema de la jornada: “Y ahora, el huracán de la inflación”. “Los españoles ante el amor: monógamos e independientes”, escriu també el rotatiu, que analtiza el perfil de les parelles de l’Estat.<br />
 

L”ABC’ entrevista el president de la Cambra de Comerç i Indústria d’Ucraïna, Guennadi Txígikov: “Europa pone el dinero por encima de la moralidad y eso dificulta la supervivencia”. El diari veu preocupació entre les famílies contràries al model d’escolarització en català a l’escola: “Huérfanos de la educación en castellano”.