Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Comença el muntatge dels mòduls industrialitzats del nou edifici de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

ACN Cardona / Lleida.-La constructora d’Aro ha començat aquest dilluns a traslladar i col·locar els mòduls industrials que configuraran el nou edifici de l’Hospital Arnau de Vilanova. A partir d’avui […]

Agències 09/11/2020

ACN Cardona / Lleida.-La constructora d’Aro ha començat aquest dilluns a traslladar i col·locar els mòduls industrials que configuraran el nou edifici de l’Hospital Arnau de Vilanova. A partir d’avui i durant dues setmanes, es duran els 60 blocs que formen el conjunt. Després d’avançar “tot el possible” al centre productiu de Compact Habit a Cardona, a Lleida “s’apilaran els mòduls i s’enllestiran els elements que no es podien executar, com l’ascensor, les instal·lacions i la coberta”, explica a l’ACN el conseller delegat de l’empresa, Jordi Tragant. Això suposarà, afegeix, el 40% de les tasques. Si se segueixen les previsions, el nou edifici serà operatiu a mitjans de gener.

El nou edifici és un dels cinc edificis que el Cat Salut construirà a diferents centres hospitalaris del país per donar una resposta ràpida a situacions de pandèmia, tots a Barcelona, menys el de Lleida. Es tracta del primer que s’ha començat a fer.L’edifici, amb gairebé 4.500 metres quadrats construïts i que comptarà amb 88 llits, s’ha dissenyat amb un innovador mètode constructiu basat en la fabricació, transport i muntatge de mòduls tridimensionals completament equipats al centre productiu de Compact Habit a Cardona.Des d’aquest dilluns i durant dues setmanes, cada dia es traslladaran sis blocs a l’Hospital Arnau Vilanova de Lleida. Cada bloc supera els 15 metres de llargada, cinc d’amplada i quatre d’alçada. Pesen a l’entorn de 40 tones.Un cop a Lleida es farà el muntatge i els darrers detalls que no s’han pogut fer al centre operatiu de Cardona, entre els quals l’ascensor i els subministraments. Segons Jordi Tragant, conseller delegat de la Constructora, restarà pendent el 40% de les feines.L’estructura dels blocs, explica Tragant, és mixta, combina metall i formigó. “No és un edifici de caràcter provisional, sinó definitiu”, aprofundeix, tot recalcant que compleix amb “tots els estàndards que s’exigeix per a un hospital”. Malgrat que la constructora està especialitzada en els mòduls prefabricats, Tragant reconeix que és la primera que fan una obra d’aquestes característiques, però que s’ha fet amb molta cura “tenint en compte la responsabilitat que comporta”. “Ha estat tot un repte i més fer-lo en només quatre mesos i mig”, diu. En total, en la construcció, es preveu que hi participin a l’entorn de 200 treballadors.L’edifici annex a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova funcionarà com a equipament polivalent que podrà tenir diversos usos, com per exemple consultes externes o llits d’UCI que permetran donar resposta a les necessitats sanitàries derivades de la covid-19. Disposarà de quatre plantes (planta baixa més tres plantes) i estarà connectat internament amb l’edifici principal de l’Hospital a través d’una passarel·la que connectarà les dues edificacions per la tercera planta; la qual cosa facilitarà la tasca dels professionals i oferirà més confort als pacients. La previsió és que estigui enllestit a finals d’aquest any per tal que pugui entrar en servei a principis del 2021.