Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Comença el desmantellament de l’Hospital Temporal Vallès Salut de Sabadell per reconvertir-lo en centre de vacunació

ACN Sabadell.-Aquets dilluns ha començat a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, a Sabadell, els treballs per desmantellar l’Hospital Temporal Vallès Salut, que es va crear per donar suport a […]

Avatar
Agències 17/05/2021

ACN Sabadell.-Aquets dilluns ha començat a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, a Sabadell, els treballs per desmantellar l’Hospital Temporal Vallès Salut, que es va crear per donar suport a l’hospital Parc Taulí en cas que els casos de covid-19 arribessin a desbordar el centre sanitari. La creació d’aquest espai va obligar a desmuntar les instal·lacions esportives per a ubicar-hi un espai per atendre fins a 300 persones, un equipament que va estar llest per entrar en funcionament el 10 d’abril de 2020 però que per la situació sanitària mai hagut d’acollir pacients. Aquest mateix dilluns el Departament de Salut ha començat a retirar el material que l’ocupava, amb l’objectiu d’habilitar l’espai com a punt massiu de vacunació a partir de l’1 de juny.

Des d’aquest dilluns al matí els treballs s’han centrat en retirar els més de 200 llits i matalassos que hi havia a l’interior de la pista coberta. Amb l’ús d’un camió grua s’han col·locat en contenidors, sense que n’hagi transcendit encara el destí. Això ha fet que l’Ajuntament hagi demanat a Salut què es farà amb el material, davant la possibilitat que hagi de ser destruït. El consistori ha fet la petició que es conservi per poder-lo utilitzar “per cobrir necessitats sanitàries o d’associacions de la ciutat que necessitin aquest tipus de llits hospitalaris”.En aquest sentit, recorden que part del material el va donar empreses i entitats de la ciutat, un cop es va reconvertir la pista en hospital. Nou ús: un punt de vacunació massivaDesprés de ser equipament esportiu i hospital temporal, ara l’equipament esdevindrà a partir de l’1 de juny un punt de vacunació massiva, que no només donarà cobertura a la ciutat de Sabadell, sinó també a municipis de l’entorn. Per aquet motiu, no s’han retirat de l’interior de la pista els panells que genera compartiments, que podrien ser utilitzat per fer les funcions de separació dels espais per rebre els ciutadans, vacunar-los i deixar-los en situació d’espera. De fet, a la planta inferior encara es pot veure el mobiliari procedent de les biblioteques de la ciutat, pensat per ser zona de descans per als sanitaris en cas que l’hospital es posés en marxa. La pista complementarà els centres d’atenció primària i els quinze punts de vacunació distribuïts actualment per la zona metropolitana nord, que comprèn els municipis del Barcelonès Nord, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental. En el cas de Sabadell, se sumaria, a més dels CAP, als punts de vacunació mitjans ubicats als casals cívics Rogelio Soto i Arraona Merinals.