Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1590
La República

Comença el Consell Executiu extraordinari per abordar la crisi després de la qüestió de confiança proposada per Junts

ACN Barcelona – La reunió del Consell Executiu extraordinari ja ha començat. El president del Govern, Pere Aragonès, ha citat aquest dimecres a les 17 hores els seus consellers i […]

Agències 28/09/2022

ACN Barcelona – La reunió del Consell Executiu extraordinari ja ha començat. El president del Govern, Pere Aragonès, ha citat aquest dimecres a les 17 hores els seus consellers i conselleres per abordar la crisi oberta després de la qüestió de confiança que va proposar ahir Junts durant el debat de política general al Parlament. El cap de l’executiu exigeix respecte institucional. Al seu torn, el vicepresident, Jordi Puigneró, i els consellers de Junts han arribat plegats a Palau pocs minuts abans de les 17 hores. Abans s’han reunit durant un dinar, amb Laura Borràs, Jordi Turull, Albert Batet i Josep Rius, que ha servit per preparar el Consell Executiu. El partit ha convocat la direcció a les 19 hores a la seva seu.

Fonts de la Presidència han explicat que, durant la reunió, Aragonès defensarà el Govern i les institucions. El cap de l’executiu preguntarà a cadascun dels consellers i conselleres de Junts si coneixien la proposta del grup parlamentari de posar la qüestió de confiança damunt la taula i, finalment, si hi estan d’acord o no. Tant Aragonès com ERC insisteixen que Junts ha de prendre una decisió: o son Govern o bé oposició.

Per la seva banda, des de la formació de Borràs i Turull afirmen que els seus representants al Govern mantindran la seva posició i defensaran la qüestió de confiança que va proposar ahir Batet.