Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Comença a tramitar-se el projecte d’una central solar fotovoltaica de 25 MW de potència al Pla de Santa Maria

ACN El Pla de Santa Maria – L’empresa madrilenya Energías Renovables de Gladiateur 26, SL ha iniciat la tramitació del projecte de central solar fotovoltaica Les Clotes, en terrenys no […]

Agències 27/02/2023

ACN El Pla de Santa Maria – L’empresa madrilenya Energías Renovables de Gladiateur 26, SL ha iniciat la tramitació del projecte de central solar fotovoltaica Les Clotes, en terrenys no urbanitzables del terme municipal del Pla de Santa Maria (Alt Camp). El projecte preveu 54.600 panells solars, amb una potència total instal·lada de 25 MW. L’evacuació de l’energia es faria a través d’una línia soterrada de 30 Kv, fins la subestació de la mateixa central, i una aèria de 110 kV pels termes municipals del Pla de Santa Maria, Vila-rodona, Valls i Alió. El pressupost és de poc més de 19 milions d’euros.

El Departament d’Acció Climàtica ha sotmès a informació pública la sol·licitud d’autorització administrativa prèvia, autorització administrativa de construcció, l’autorització del projecte d’actuació específica d’interès públic en sòl no urbanitzable i l’avaluació d’impacte ambiental del projecte.