Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Comença a operar el primer dels quinze trens nous d’FGC que permetran enllaçar Barcelona i Sabadell cada cinc minuts

ACN Barcelona.-El primers dels quinze nous trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que han de permetre ampliar l’oferta entre Barcelona i Sabadell i Terrassa fins a oferir-ne […]

Avatar
Agències 06/05/2021

ACN Barcelona.-El primers dels quinze nous trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que han de permetre ampliar l’oferta entre Barcelona i Sabadell i Terrassa fins a oferir-ne un cada cinc minuts ha entrat en servei aquest dijous. Quan hi hagi tots els combois també s’ampliarà l’oferta entre Barcelona i Sant Cugat, amb una sortida cada dos minuts i mig, en ambdós casos en hores punta. El tren que ha començat a operar avui, de moment en període de proves, té quatre cotxes i capacitat per a 775 persones. Inclou dos espais multifuncionals per a persones amb mobilitat reduïda i bicicletes i connexió USB a tots els seients. El president d’FGC, Ricard Font, ha remarcat que per als nous serveis es contractaran més de 200 persones.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha explicat durant la presentació de la nova màquina que el tren estarà en període de proves durant sis mesos, i que després FGC rebrà dues unitats cada mes fins arribar a la quinzena prevista. La inversió prevista és de 99,5 milions d’euros.Calvet, que ha subratllat que un cop tots els combois entrin en servei FGC assolirà freqüències de pas com les del Metro, ha defensat la millora del transport públic com a “part fonamental del repte generacional que és la lluita contra el canvi climàtic”.Amb els nous combois el servei de transport ferroviari de la Generalitat en tindrà 61 en funcionament, que permetran passar de 80 a 110 milions de viatgers anuals, segons els càlculs que ha expressat Calvet.Aquesta actuació forma part, a la regió metropolitana de Barcelona, “d’una cartera de grans projectes, com la millora de la línia Llobregat – Anoia”, amb actuacions que sumaran 1.000 milions en 10 anys, ha anunciat el conseller, atès que és “una línia que necessita molta inversió per posar-la al dia”.Un altre gran projecte és la unió de les línies del Vallès i Llobregat-Anoia, mitjançant el perllongament de l’L8, entre plaça d’Espanya i Gràcia, pressupostada en 400 milions. Tot plegat amb l’objectiu d’arribar als 240 milions de viatges anuals el 2026.