Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Comença a funcionar el sistema per connectar les aplicacions de rastreig contra la covid-19 de la UE

ACN Brussel·les.-El sistema de la Unió Europea per connectar les aplicacions de rastreig contra la covid-19 s’ha posat en marxa aquest dilluns. Segons ha comunicat la Comissió Europea, el sistema […]

Avatar
Agències 19/10/2020

ACN Brussel·les.-El sistema de la Unió Europea per connectar les aplicacions de rastreig contra la covid-19 s’ha posat en marxa aquest dilluns. Segons ha comunicat la Comissió Europea, el sistema que permet comunicar la informació dels servidors utilitzats pels diferents estats per tal que les aplicacions funcionin a través de les fronteres ja està operatiu després de concloure la fase de proves que es va iniciar el setembre. Ara per ara, només les aplicacions d’Alemanya, Irlanda i Itàlia s’han unit al sistema. S’espera que les de la República Txeca, Dinamarca, Letònia i Espanya s’hi incorporin la setmana que ve i que s’hi adhereixin més el novembre.

El servei rebrà i transmetrà identificadors arbitraris entre les aplicacions desenvolupades pels estats per minimitzar la quantitat de dades intercanviades i el consum de dades dels usuaris.