Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Colonial incrementa un 10% el dividend amb càrrec a 2020

ACN Barcelona.-Els accionistes de Colonial han aprovat aquest dimecres a la Junta General Ordinària la proposta del Consell d’Administració d’augmentar un 10% el dividend, fins a 0,22 euros per acció. […]

Avatar
Agències 30/06/2021

ACN Barcelona.-Els accionistes de Colonial han aprovat aquest dimecres a la Junta General Ordinària la proposta del Consell d’Administració d’augmentar un 10% el dividend, fins a 0,22 euros per acció. D’acord amb el nombre de títols en circulació, aquesta xifra suposaria un dividend total màxim de 111,7 milions d’euros. La Junta General també ha aprovat els comptes anuals de la societat corresponents a 2020, amb una disminució de l’1% del benefici net recurrent en comparació amb l’any anterior. La companyia va tancar l’exercici amb un resultat net recurrent de 138 milions d’euros, unes rendes netes de 318 milions i una facturació de 340 milions.

Colonial ha reprès la tendència d’increment del dividend registrada des de 2016. De fet, la proposta aprovada aquest dimecres recull un increment del 10% del dividend per acció després de mantenir estable el dividend distribuït el 2020 amb càrrec corresponent a 2019 per l’impacte de la pandèmia. Per altra banda, la Junta General Extraordinària celebrada fa dos dies va permetre aprovar dos augments de capital no dineraris per un import de 350 milions d’euros. Aquests augments són part de l’operació que permetrà a Colonial adquirir el 13% de la participació a Société Foncière Lyonnaise (SFL), actualment propietat de Predica Prévoyance Dialogue du Crédit Agricole (Predica), i llançar una oferta voluntària d’adquisició d’accions als accionistes minoritaris de SFL (5%).