Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

Colonial guanya 28 milions d’euros el primer trimestre de 2022, un 32% més respecte de l’any anterior

ACN Barcelona – Colonial ha obtingut uns beneficis nets de 28 MEUR durant el primer trimestre del 2022, xifra que suposa un increment del 32% (7 MEUR) respecte dels primers […]

Agències 17/05/2022

ACN Barcelona – Colonial ha obtingut uns beneficis nets de 28 MEUR durant el primer trimestre del 2022, xifra que suposa un increment del 32% (7 MEUR) respecte dels primers tres mesos de l’any passat, segons ha comunicat la companyia a la CNMV aquest dimarts. Les xifres de contractació d’espais d’oficines han superat els nivells previs a la pandèmia, incrementant en un 60% respecte del primer trimestre del 2019. La immobiliària ha formalitzat 27 contractes de lloguer d’oficines en els primers tres mesos de l’any, que es tradueixen en 51.661 metres quadrats. En el mateix període del 2021, Colonial havia contractat 32.375 metres quadrats. El conseller delegat de la companyia, Pere Viñolas, ha valorat de forma “molt positiva” els resultats.

Els resultats presentats mostren que els ingressos per renda de la companyia han incrementat fins als 82 MEUR els primers tres mesos de l’any, el que suposa un augment del 4% en termes interanuals, però es queden per sota dels 86 MEUR del primer trimestre del 2019. Quant a les rendes màximes signades, aquestes han assolit els 28 euros per metre quadrat al mes a Barcelona, els 37,5 euros per metre quadrat al mes a Madrid, i els 940 euros per metre quadrat l’any a París.

Pel que fa al benefici per acció recurrent, aquest ha incrementat en un 19% respecte del mateix període del 2021.

El conseller delegat de la immobiliària ha apuntat que la millora dels resultats respon principalment a l’increment de les rendes a mesura que els projectes es van finalitzant. A més, sobre aquest increment també ha tingut un efecte la indexació en els contractes arran de la crescuda de la inflació.

D’altra banda, la companyia atribueix els resultats a la reducció de les despeses financeres, així com a l’adquisició d’una participació del 16,6% de Société Foncière Lyonnaise (SFL), la seva filial francesa.

Segons ha explicat Viñolas, l’activitat d’aquest primer trimestre ha anat de bracet d’un nivell d’ocupació molt alt, que pel que fa a Espanya s’ha situat en un 95%, mentre que a París en un 98%.

Els directius de la immobiliària també han posat en relleu la conversió de tots els seus bonos, en bonos verds. Viñolas ha assegurat que Colonial és la primera companyia de l’IBEX35 en tirar endavant una mesura així.

Aposta per l’estratègia de “diferenciació”

En la roda de premsa de la presentació dels resultats, el conseller delegat de la companyia ha insistit en l’aposta estratègica per edificis “de primer nivell”. Viñolas ha assenyalat que la societat ha viscut “canvis profunds” en els últims temps, que han portat a la polarització dels actius entre els que reforcen la qualitat de l’experiència, i els que no. Segons el directiu, l’estratègia per la “diferenciació” és el que explica el rendiment del primer trimestre del 2022.

En la mateixa línia, Viñolas ha expressat que la pandèmia per la covid-19, i els canvis socials derivats d’aquesta, han portat a les companyies a posicionar-se quant a la seva estratègia i política immobiliària. “A mesura que avança el 2021 veuen que la resposta també passa per oferir la millor experiència possible als equips dins les oficines”, ha expressat.

Inflació i guerra a Ucraïna

Des de la companyia han apuntat que l’afectació de la guerra a Ucraïna, així com les disrupcions econòmiques derivades, han tingut un escàs impacte atès que la majoria de projectes es trobaven en “fases avançades”, i, per tant, no han patit els problemes derivats de les incidències en la cadena de subministraments de materials.

Respecte als efectes de la inflació, Viñolas ha defensat que “és difícil fer pronòstics”, però que creuen que la seva aposta per “diversificar el mercat” a Espanya i França, i per les ciutats capital com Barcelona, Madrid o París, els deixa “protegits”. De cara el 2024, el directiu ha afirmat que “les expectatives són bones”.

Finalment, quant a les previsions d’inversió, la companyia ha defensat que estan “oberts a moltes coses”, però que el que mana és la “particularitat” del projecte. “No tenim un objectiu concret d’inversió, només observem el mercat”, ha assenyalat Viñolas.