Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Colonial guanya 162 milions d’euros al primer semestre de l’any gràcies a la revalorització dels seus actius

ACN Barcelona.-La immobiliària Colonial ha obtingut uns beneficis de 162 MEUR al primer semestre d’aquest any, que contrasten amb els 26 milions de pèrdues del mateix període de l’any passat, […]

Avatar
Agències 29/07/2021

ACN Barcelona.-La immobiliària Colonial ha obtingut uns beneficis de 162 MEUR al primer semestre d’aquest any, que contrasten amb els 26 milions de pèrdues del mateix període de l’any passat, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En la primera meitat del 2020, els actius de l’empresa van patir una desvalorització de 105 MEUR que ara, un any després, s’han revaloritzat en 147 MEUR. El conseller delegat de Colonial, Pere Viñolas, ha destacat que els resultats d’aquest període són “satisfactoris”. Viñolas i el president de la companyia, Juan José Brugera, també han explicat que al voltant del setembre esperen haver culminat l’OPA sobre el 5% de la francesa SFL, actualment està en mans d’accionistes minoritaris.

“En l’activitat del dia a dia es reflecteix la conseqüència de les desinversions però és veritat que genera els resultats que volem i des del punt de vista del valor estem on volem estar”, ha reflexionat Viñolas després de repassar en roda de premsa els resultats de la primera meitat d’any. Viñolas calcula que els edificis de Colonial s’han revaloritzat un 2% en tots els mercats on opera la companyia. El valor total dels actius al tancament del primer semestre va ser de 12.017 milions d’euros.Quant a la superfície contractada en els sis primers mesos del 2021, el Grup Colonial va formalitzar 57 contractes de lloguer amb una superfície pròxima als 60.000 metres quadrats (59.784 metres quadrats), això és un 42% més que fa un any. D’altra banda, els ingressos per rendes han sumat 155 milions d’euros, un 13% menys, per les desinversions en actius no estratègics executades en el 2020 i principis del 2021 i a l’acceleració per reposicionar actiu. Colonial matisa que “aquesta gestió activa de la cartera té un impacte temporal a curt termini, si bé assegura una major qualitat del portfoli”Viñolas ha remarcat que les rendes signades en els contractes nous respecte les de la campanya anterior han augmentat un 14%. En concret, en el portfoli de Barcelona ho ha fet en un 25% i en el de Madrid en un 9%. Pel que fa a l’ocupació, se situa en el 95% aproximadament, és a dir, només un 5% de dels actius estan desocupats. En aquest sentit, la companyia ha explicat que la desocupació de Barcelona (7,6%) i Madrid (5,2%) s’ha vist compensada per la millora a París.Precisament a la capital francesa, el conseller delegat de Colonial, Pere Viñolas, i el president, Juan José Brugera esperen que al voltant del setembre s’hagi resolt l’OPA als accionistes minoritaris de Société Foncière Lyonnaise (SFL) i que l’autoritat francesa dels mercats financers (AMF) va autoritzar fa pocs dies. Colonal ja sumava el 81,7% i arribarà al 94% després d’adquirir la francesa Predica, que tenia un 12,9%.Amb aquesta operació, Viñolas ha destacat que la companyia concentrarà uns 1.000 milions d’euros en actius a París. El conseller delegat ha comentat que una de les raons per dur a terme l’operació és incrementar aquesta exposició al mercat de la capital francesa i refermar la seva aposta per localitzacions ‘prime’. També ha apuntat que obre la possibilitat d’adquirir immobles “incomprables” per altres competidors i que tant a Predica com a Colonial els convenia tancar aquesta operació perquè la francesa no té exposició en mercats de ciutats capitals.