Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

Col·lectius d’habitatge denuncien una campanya “contra les ocupacions” deslligada dels “problemes reals” de Barcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Col·lectius d’habitatge, centres socials ocupats i altres organitzacions de Barcelona han denunciat aquest divendres el que consideren una campanya “contra les ocupacions” deslligada dels “problemes reals” de la ciutat. Ho han fet a les portes del Centre Social Anarquista de Can Vies, on han carregat contra l’especulació immobiliària i els fons voltors. També han criticat la manifestació convocada ahir al vespre per l’empresa Desokupa, que tenia com a objectiu “incitar l’odi” i “criminalitzar les ocupacions”. “Si s’ha demonitzat l’ocupació, és perquè constitueix un atac directe a la propietat privada i a la impunitat de qui manté habitatges buits enmig d’una crisi de l’habitatge”, han insistit.

Els convocants també han assenyalat que la campanya electoral d’aquestes eleccions municipals s’ha centrat en l’ocupació “desvinculant-la de l’especulació”, i que aquest és “el problema real” en matèria d’habitatge. Per això, consideren que des de determinats partits polítics, així com mitjans de comunicació, s’ha generat “una alarma social” com si fos un dels problemes més greus en l’actualitat.

Publicitat

Un altre factor que consideren que s’ha “obviat” és la quantitat d’habitatges buits que pertanyen a grans empreses, fons voltors i bancs. “No s’usen mai, mentre el preu del metre quadrat no para de créixer, dificultant encara més l’accés a una necessitat tan bàsica com és tenir un sostre”, han subratllat, “tenen moltes lleis a favor seu i tot el poder per a continuar ofegant les llogateres, apujant els preus i expulsant-les amb total facilitat”.

“El sorprenent és que, davant d’aquesta realitat, l’ocupació no s’hagi multiplicat per deu en els últims anys” han afegit. Els col·lectius també han aprofitat per recordar que “tothom voldria poder accedir a un habitatge de forma regulada” i que viure ocupant significa trobar-se en una “inestabilitat absoluta” a la qual moltes famílies han de recórrer per arribar “a finals de mes”.

Finalment, també han defensat que molts locals d’associacions de veïns, ateneus i casals de joves, actualment regularitzats i en funcionament, “tenen una història estretament vinculada a l’ocupació”. “ Són espais oberts a tothom, que permeten desenvolupar projectes socials, polítics i culturals: des de menjadors populars i xarxes d’aliments, a gimnasos, tallers, cinemes, auditoris i teatres autogestionats”, han conclòs.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió