Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Collboni vol ampliar les beques esportives fins als 25 anys amb diners de la taxa turística

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, vol ampliar les beques esportives extraescolars fins als 25 anys amb els diners que es recullin de l’impost d’estades en establiments turístics. En una roda de premsa, ha defensat que l’esport serveix per “cohesionar” la ciutat i que per això cal garantir-ne l’accés independentment dels recursos. La proposta rebaixa dels sis als cinc anys l’edat per a accedir a les beques i també l’amplia dels 17 als 25 anys. La iniciativa suposa un increment de 10 milions d’euros respecte al pressupost actual destinat a beques i ha d’arribar a 40.000 nens i joves barcelonins.

Collboni ha celebrat que Barcelona recuperarà “el protagonisme esportiu” amb la sortida de La Vuelta o la celebració de la Copa Amèrica. Són grans esdeveniments que són finançats gràcies al recàrrec municipal a l’Impost Estades en Establiments Turístics. Ara, apunta que aquesta taxa turística també servirà per a becar els nens i joves perquè puguin accedir a l’esport, independentment de la seva condició social.

Publicitat

Part de la taxa turística es continuarà destinant a la promoció d’un turisme de qualitat, sostenible i vinculat a la cultura. Però es crearà un Fons de Retorn Ciutadà del Turisme que serveixi per a finançar noves polítiques, com les beques esportives.

Ara mateix, l’edat mínima per accedir a una beca és de 6 anys i Collboni, si és alcalde, l’avançarà als 5 anys. D’altra banda, s’ampliarà l’ajut perquè no acabi als 17 anys, com actualment, i es pugui continuar gaudint fins als 25 anys. Els socialistes raonen que en aquesta edat és precisament quan es detecta força abandonament de la pràctica esportiva, especialment en les joves.

Paral·lelament, el PSC vol recuperar el Palau Municipal d’Esports com a espai de referència de la tecnologia aplicada a l’esport, vol impulsar el Parc de Montjuïc perquè sigui una àrea de referència esportiva a la ciutat i vol transformar el front litoral en el denominat Pavelló Blau. Aquest darrer canvi vol facilitar l’acostament de la ciutadania als esports marítims i a la pràctica d’activitats a l’aire lliure.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió