Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Collboni, sobre la votació al Congrés: “Avui han volat 100MEUR que haurien pogut venir a les arques municipals”

ACN Barcelona.-El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha criticat aquest dijous que no s’hagi aconseguit convalidar el decret de romanents dels ajuntaments pel vot contrari de […]

Agències 10/09/2020

ACN Barcelona.-El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha criticat aquest dijous que no s’hagi aconseguit convalidar el decret de romanents dels ajuntaments pel vot contrari de l’oposició al Congrés dels Diputats. Segons Collboni, la resposta ha estat “absolutament irresponsable i decebedora” i el rebuig del decret suposa un “tret al peu del món local” que tindrà conseqüències “directes”. El regidor del PSC ha assegurat que l’acord d’última hora negociat dimecres pels partits del govern espanyol per modificar el decret hauria permès a Barcelona disposar de 100 milions d’euros. “Avui han volat 100MEUR que haurien pogut venir a les arques municipals”, ha lamentat.

Per la seva banda, el regidor de Presidència, Pressupost i Pla de Barris, Jordi Martí, de BComú, ha assenyalat que en el si de l’executiu espanyol es va aconseguir ‘in extremis’ una modificació del decret “molt important” ja que el ministeri d’Hisenda es comprometia a desvincular 3.000 milions d’euros de criteris de cap tipus. És a dir, que del fons total de 5.000 milions, un 60% (aquests 3.000) es repartissin amb criteris poblacionals. D’acord amb això Barcelona hauria rebut 100 milions, segons càlculs fets pel propi ajuntament.Per això, ha dit Martí, la proposta que van obtenir dimecres al vespre després de “moltes negociacions” era “positiva” i “mereixia l’aprovació”.