Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Collboni replica a Colau que doni les “lliçons justes” perquè ella “ha pactat dues vegades amb la dreta”

ACN Barcelona – El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Colloni, ha replicat aquest dissabte l’alcaldessa Ada Colau que doni les “lliçons justes” sobre possibles pactes postelectorals perquè […]

Agències 04/03/2023

ACN Barcelona – El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Colloni, ha replicat aquest dissabte l’alcaldessa Ada Colau que doni les “lliçons justes” sobre possibles pactes postelectorals perquè ella “ha pactat dues vegades” amb la dreta. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, Colau ha retret a PSC i ERC que hagin “obert la porta” a pactar amb el candidat de Junts, Xavier Trias. Collboni li ha recordat que va ser investida per al seu segon mandat gràcies a un “acord” amb el grup de Manuel Valls i ha assegurat que Colau i Trias han arribat a un pacte “per vetar el pas del PSC a la victòria electoral”. En un acte en el marc del 8-M, Collboni ha promès un pla de 15 milions per impulsar l’ocupació de les dones en les sectors tecnològic i científic.

“Lliçons les justes”, ha dit Colloni a Colau, a qui ha remarcat que, per donar-ne, ha de tenir “coherència”. El candidat socialista ha assegurat que, a més de “l’acord” amb Valls per a la investidura, també va arribar a un acord amb Trias durant el dinar que tots dos van mantenir després que el candidat de Junts anunciés la seva candidatura. Segons Collboni, el dinar va tenir com a objectiu “vetar el pas del PSC a la victòria electoral”.

D’altra banda, Collboni també s’ha referit a la manifestació prevista per aquest dissabte a Barcelona en contra dels projectes del Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport i el Quart Cinturó. En la mobilització està prevista la participació dels comuns.

Collboni ha defensat la posició del PSC amb les grans infraestructures i ha interpel·lat a la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, sobre les superilles de l’Eixample. Segons el candidat socialista, la implementació d’aquests 22 eixos en aquest districte tindran un cost de 1.100 milions d’euros, mentre que acabar la línia 9 del metro en costa 1.000. “Es tracta de decidir”, ha dit Collboni, tot remarcant que fer aquesta inversió a l’Eixample deixa “sense inversions” la resta de la ciutat.

El candidat socialista ha fet aquestes declaracions durant un acte organitzat pel PSC amb motiu del 8-M, on ha presentat una proposta electoral per un Pacte per la Igualtat Laboral en el Sector Tecnològic, amb un conjunt de mesures per impulsar les professions tecnològiques i científiques per arribar a fins a 2.000 dones l’any.

El pla inclou un conjunt de mesures per promocionar el talent femení en sectors productius punters i reduir la bretxa salarial amb ajuts a la formació i creació de nous llocs de treball. La proposta estarà dotada amb 15,5 milions d’euros durant 4 anys. L’objectiu és “assolir i consolidar” una presència del 50% de dones en els àmbits científic i tecnològic, que segons les dades que ofereix el PSC, actualment està per sota del 30%.

Algunes de les mesures que inclou el pla són beques de 5.000 euros per a dones que cursin estudis universitaris de l’àmbit científic i tecnològic, a raó de 100 cada any. També es preveuen 200 ajuts anuals de 1.500 euros per impulsar els programes de Formació Professional Steam.

Pel que fa al vessant ocupacional, s’impulsarà la contractació de fins a 300 dones a través d’un pla específic, es promouran plans d’igualtat a les empreses i es desenvoluparan projectes de ‘mentoring’ per evitar l’abandonament.

Com a catalitzador de totes aquestes iniciatives, el pacte inclou la creació d’un nou equipament, anomenat ‘Espai + Dones’, per a la incubació de projectes i la formació.

El PSC calcula que amb aquest projecte 1.300 barcelonines rebran anualment una beca per estudiar i formar-se, 300 més tindran un contracte de feina en el sector -també cada any- i es tiraran endavant 50 noves empreses liderades per dones a la ciutat, amb una previsió d’ocupació de 300 persones més.