Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Collboni promet recuperar el nivell màxim d’inversió als barris amb 750 MEUR anuals

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha promès recuperar el nivell màxim d’inversió als barris amb 750 milions d’euros anuals. En un acte a Nou Barris amb tots els membres la llista, el candidat ha garantit 210 actuacions durant el mandat per a fer biblioteques i centres esportius, per a arreglar carrers o per a instal·lar noves zones verdes. Collboni ha explicat que aquesta és la màxima d’inversió a la qual s’ha arribat a l’Ajuntament de Barcelona, quan al capdavant hi havia el socialista Jordi Hereu. “Cap alcalde ni alcaldessa ha arribat a aquesta xifra els 12 anys següents”, ha apuntat. En la recta final de la campanya, Collboni ha demanat “una oportunitat” als barcelonins: “Estem preparats per a governar”.

Segons les xifres dels socialistes, durant el mandat de l’exalcalde i candidat de Trias per Barcelona, Xavier Trias, la inversió als barris va ser de 465 MEUR. En el primer mandat de l’alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, va ser de 460 MEUR. En el segon mandat -amb el PSC al govern municipal- ha estat de 530 MEUR.

Publicitat

La inversió anunciada de 750 milions d’euros anuals, que ja es preveu per a propostes concretes, se suma al pla de barris anunciat, de 300 MEUR durant el mandat. Collboni ha rememorat l’exalcalde socialista Pasqual Maragall. “Sapigueu que quan arregleu un barri, esteu començant a arreglar el món. Això ho va dir Maragall l’últim dia del mandat, i és l’aprenentatge d’algú que va fer els Jocs Olímpics”, ha apuntat. “El PSC som hereus d’aquesta tradició”, ha reivindicat.

Amb els 750 MEUR, s’activaran els projectes de recuperació de 30 d’interiors d’illa en 8 anys, l’impuls a l’habitatge públic, el cobriment de la ronda de Dalt, el pla de manteniment de l’espai públic o la finalització de la Rambla abans d’acabar el mandat.

Collboni s’ha adreçat als barcelonins per demanar-los “una oportunitat”. Envoltat de tota la seva llista, l’alcaldable ha assegurat que estan “preparats per a governar i per a agafar el timó de la ciutat just després de l’endemà de les eleccions”. “Sabem com fer-ho”, ha assegurat. Per a fer-ho possible, ha reclamat “una majoria àmplia” que permeti investir-lo com a alcalde “fort i sense lligams”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió