Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Collboni garanteix que Barcelona “està preparada” per la desescalada amb 3.100 noves terrasses

ACN Barcelona.-El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat aquest divendres que “la ciutat està preparada per a la desescalada i ha habilitat més de 3.100 […]

Agències 13/11/2020

ACN Barcelona.-El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat aquest divendres que “la ciutat està preparada per a la desescalada i ha habilitat més de 3.100 noves terrasses” sobre la situació dels restaurants. Collboni ha citat que 3.100 és el doble de terrasses de les que té Madrid, mentre que aquesta ciutat té el doble de població. Per això, ha defensat que el consistori i el sector de la restauració han fet “un gran esforç” per adaptar-se a una “situació excepcional” com l’actual. Per a ell, en la mesura que estan preparats, els agradaria arribar “al més aviat possible” a un estadi en el qual la inversió feta en les terrasses a l’espai públic es pogués fer servir, “evidentment amb totes les garanties”.

De fet, ha recordat que aquestes noves terrasses es van pensar per als períodes de restriccions, com l’actual, de manera que els agradaria fer-les servir “al més aviat possible”.Pel que fa a l’adaptació de les terrasses a l’hivern, ha considerat que cal fer un esforç de flexibilitat i de flexibilitzar els criteris, ja que “l’objectiu és salvar empreses, llocs de treball i vides”. Ha avisat que en l’àmbit de la restauració salvar els negocis i llocs de treball implica “tenir la possibilitat” de tornar a iniciar la seva activitat. Sobre les normatives d’hivern, Collboni ha reiterat que es vol fer “amb la màxima flexibilitat” possible i salvar els negocis i llocs de treball, i “en coherència amb el que ha fet l’Ajuntament fins ara s’han d’abordar les mesures amb la màxima flexibilitat”.